Empresa

Resistir i avançar

El comerç de proximitat va més enllà de garantir el subministrament de productes i serveis a les veïnes i als veïns, dinamitza socialment els pobles i ciutats

Meritxell Barberà

Presidenta de la Unió de Botiguers de Reus

L'impacte socioeconòmic de la crisi sanitària que estem patint ens obliga a totes les empresàries i als empresaris a reaccionar. I a fer-ho per responsabilitat amb el present i sobretot amb el futur per mantenir les nostres empreses i els llocs de treball que generen. És el moment de revisar, reorientar i reinventar els nostres negocis per superar les dificultats. Els efectes d'aquest autèntic terratrèmol són transversals i universals sobre tots els sectors econòmics i probablement cadascú haurà de buscar la seva estratègia però, penso, amb dos objectius comuns: primer resistir i segon avançar. La Unió de Botiguers de Reus n'és plenament conscient i ja està treballant en les dues direccions. Estem més a prop que mai dels nostres associats per saber com estan i quines són les seves necessitats. I estem molt atents a com evolucionen les necessitats presents i futures dels ciutadans, dels nostres clients, per donar les respostes adequades.

El confinament temporal i l'augment exponencial de les mesures de protecció de la salut estan incidint en els nous hàbits de comportament i de relació social de tots nosaltres i l'ombra d'aquests canvis ens acompanyarà durant molt de temps, no sabem quan. I la Unió de Botiguers s'està preparant per entomar la normalitat que surti d'aquesta crisi sanitària. La tecnologia ens permet abordar una profunda digitalització de les nostres empreses i desenvolupar les eines i la logística necessàries per combinar el comerç presencial amb el virtual que permeti als clients triar mantenint la màxima confiança i seguretat. El comerç de proximitat va més enllà de garantir el subministrament de productes i serveis a les veïnes i als veïns. El comerç de proximitat dinamitza socialment els pobles i ciutats. Ho ha fet sempre i ho continuarà fent. Podran canviar algunes formes però el fons, el de la relació personal i personalitzada, es mantindrà. I la Unió de Botiguers creu que aquest esforç d'adaptació als canvis que s'han produït i als que puguin venir els hem de fer en equip.

Amb tots els nostres associats però també en col·laboració franca i transparent amb totes les iniciatives públiques i privades que aposten per la reactivació després de la tempesta. Per això la Unió de Botiguers de Reus s'ha incorporat entusiastament a la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Reus per fer un front comú capaç de dissenyar una estratègia i un pla d'accions compartits amb molts altres agents socioeconòmics. Junts serem més forts i avançarem més lluny.