Empresa

L’hora de valorar el que tenim (a prop)

Ara que a les comarques de Tarragona podeu començar a recuperar l'activitat, és el torn d'ajudar el comerç a seguir formant part de la nostra vida

Àngels Chacón

Consellera d'Empresa i Coneixement

Quantes vegades hem sentit dir allò de "tothom vol el que no té"? O que "no valorem el que tenim fins que ho perdem"? El duríssim impacte de la pandèmia que estem vivint no només ens colpeja per la pèrdua de milers de vides; també ho fa per com ha capgirat de dalt a baix els nostres dies, les nostres rutines i els hàbits més senzills que donàvem per descomptats.

Això és especialment colpidor per als petits empresaris, autònoms i treballadors de sectors com el comerç o la restauració. Són els que donen vida als nostres carrers, els que ens saluden a l'entrar i sortir de casa. Formen part del nostre paisatge i la nostra rutina.

Tal com diem en la campanya que hem engegat des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, tots ells han tancat per preservar la salut de tots. Ara que a les comarques de Tarragona podeu començar a recuperar l'activitat, és el torn d'ajudar-los a seguir formant part de la nostra vida. És l'hora de valorar el que tornem a tenir, i que tenim a prop. És l'hora del comerç de proximitat.

Un altre sector molt important per a les comarques de Tarragona, i que s'ha vist completament paralitzat per la pandèmia, és el del turisme. És evident que fins que l'evolució en les fases de reactivació no sigui més generalitzada, i comenci a activar-se certa mobilitat; serà difícil per al sector recuperar un mínim pols per subsistir.

Amb la perspectiva d'un estiu completament atípic, els nostres esforços també aniran centrats a potenciar el turisme domèstic i de proximitat. També a l'hora de desconnectar i gaudir de l'oci i el descans hem de saber valorar el que tenim a prop. La Costa Daurada i el Camp de Tarragona en general ens demostraran que, sovint, no cal recórrer mig món per gaudir de paisatges i experiències inoblidables.

El valor de la proximitat, que la pandèmia ha fet convertit de tendència a pràcticament una obligació; és el que ens permetrà començar a posar-nos en marxa. En un context on encara ens cal ser molt curosos amb les precaucions sanitàries per minimitzar els riscos de rebrots; una bona decisió és recolzar-nos en la xarxa més propera. És l'hora de valorar el que tenim, perquè ho tenim ben a prop.