Turisme

Escenaris incerts, esforços conjunts redoblats

Meritxell Roigé i Pedrola

Presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

Som davant d'un moment d'incerteses i dificultats pel sector turístic com per a tot el conjunt de la societat a causa d'una pandèmia devastadora, amb costos humans irreparables i de conseqüències econòmiques greus que es traslladen a bona part de la població. Enmig d'un escenari inimaginable fa menys d'un any - amb anteriors exercicis de creixement qualitatiu i quantitatiu en aquesta activitat clau de la nostra economia- des de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme hem volgut actuar de manera decidida prioritzant la salut i el benestar de les persones i la reactivació econòmica del nostre territori, especialment del sector turístic.


Aquesta feina s'ha traduït en plans específics per donar suport i assistència als municipis i la seva població per mirar de minimitzar els efectes d'una crisi d'enorme impacte. En concret, des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, hem fet un esforç pressupostari suplementari, incrementant amb un milió d'euros el pressupost d'enguany per portar a terme un seguit d'actuacions per fer front a les noves necessitats que la situació sanitària ha generat. Són esforços que sumen i que ens permeten ser al costat de les entitats municipals per dur a terme accions per captar el turisme de proximitat; dels productors locals, col·laborant a fomentar el consum de proximitat; i dels empresaris del sector, a través de les entitats que els agrupen, per enfortir la promoció de les nostres destinacions turístiques en un complex i competitiu escenari postconfinament.


Mantenir la reputació i la imatge de les nostres marques turístiques: la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va ser, alhora, un dels factors estratègics que ens vam marcar des de l'inici de l'emergència sanitària. Les campanyes de publicitat amb els eslògans "Costa Daurada, com sempre", o "Terres de l'Ebre Recomencem", àmpliament difoses, són el resultat d'un esforç conjunt i un diàleg permanent amb els agents públics i privats de les nostres destinacions.


Des de la Diputació i el Patronat de Turisme continuem treballant-hi, conscients que estem davant d'un escenari incert i canviant que ens obliga a repensar-nos constantment. Si una certesa tenim, ara com ara, és que l'única manera de reeixir és fent-ho al costat del sector turístic, servint de la millor manera possible els nostres municipis i el conjunt de la ciutadania.