Conjuntura

És el moment de parlar i negociar

Antoni Belmonte

President de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA)

CEPTA s'uneix a l'allau de condemnes per l'ús de la força que van aplicar les forces de l'Estat durant la jornada del passat 1 d'octubre. Com a empresaris, però sobretot com a persones, demanem que les institucions polítiques a qui els correspongui treballin per assolir el necessari diàleg que tots -treballadors, autònoms i empreses- necessitem per seguir treballant i defensant els interessos de les empreses de les comarques de Tarragona.

Des de la confederació empresarial, seguim amb atenció els motius i conseqüències que es deriven de l'actual situació d'incertesa que, des de fa temps, sacseja l'actualitat catalana i, de retruc, l'espanyola i fins i tot l'europea. No descobrirem res de nou si afirmem que les causes que han dut a aquesta situació són essencialment polítiques i cal que, precisament, siguin les institucions polítiques les que hagin de treballar per resoldre aquesta situació.

En aquest sentit, CEPTA fa una crida a la necessitat de dialogar per a trobar solucions al moment de confrontació econòmica i social. La situació d'incertesa de les darreres setmanes afecta també a la vida econòmica i, com a conseqüència, a la marxa de moltes empreses i de sectors econòmics que són importants per al conjunt de l'economia general i que afecten, també, als empresaris de la nostra província.

Ens fa falta diàleg. És el moment de seure, de parlar i negociar sortides per a tots. És el moment de buscar solucions a una situació complicada -que, des de CEPTA, es viu amb la voluntat d'ajudar i estar al servei, com sempre, de les comarques de Tarragona- i, sobretot, és el moment de trobar un espai de reflexió pausada que permeti sortir d'aquesta incertesa que, d'una manera o d'una altra, ens afecta a tots i té conseqüències en tots els angles de la societat.