Editorial

El mirall de Hard Rock

Dani Revenga

Director
drevenga(ELIMINAR)@indicador.cat

El cas de Hard Rock ens torna a posar davant del mirall com a país. I la imatge que reflecteix el vidre no és afavoridora. Més aviat recorda a la metàfora de l'esperpent que utilitzava Valle-Inclán per ridiculitzar alguns hàbits humans, a partir de la imatge distorsionada dels miralls de les fires de l'època. El complex està tornant a ser moneda de canvi del mercadeig polític perquè, digue-m'ho clar, mai s'ha mirat amb simpatia pel partit que ara governa en solitari.

Aquesta setmana, la Cambra de Comerç de Tarragona va ser escenari d'un nou front comú del territori per defensar una inversió de més de 700 milions d'euros que venim tramitant des de fa 10 anys, fen una nova exhibició de fins a quin punt som un país business friendly. Una inversió que, a més dels llocs de treball i la creació de riquesa que generaria té la virtut afegida de ser un salt qualitatiu en dos reptes del sector turístic que fa anys que tenim plantejats: la desestacionalització i el poder adquisitiu dels turistes, allò que anomenem turisme de qualitat.

A la foto d'aquest nou front comú, que podran veure en aquest mateix número de l'Indicador, hi veuran molta gent. Però ningú d'ERC. Tampoc cap representant d'aquest partit al nostre territori. Una absència molt significativa que, a falta d'una explicació oficial, és molt significativa d'allò que està passant. Els alcaldes titulars del projecte, Pere Granados (Salou) i Pere Segura (Vila-seca), fa temps que alerten que no s'estan fent bé les coses i del risc de refredament dels inversors. I no ho oblidem, sense inversors no hi ha projecte.

Fora bo que ERC, en particular els seus representants territorials a Tarragona, es mullin per una inversió amb un impacte econòmic que va molt més enllà de dos municipis turístics. Si és que realment la consideren estratègica. Perquè parapetar-se darrere de la cantarella del redimensionament o del compliment de normatives urbanístiques i ambientals draconianes no contribueix a generar confiança. Especialment als inversors.