Conjuntura

Acord de Pressupostos, una bona notícia per a Tarragona

Jordi Ciuraneta

President de PIMEC Tarragona

Fa poc més d'una setmana es va donar a conèixer l'acord entre el PSC i el govern per tirar endavant els Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2023. Des de PIMEC havíem posat reiteradament sobre la taula la importància d'arribar a consensos que permetessin desencallar la situació i aprovar els comptes per tal de fer front a l'actual conjuntura econòmica i social. Així doncs, celebro aquest acord que preveu inversions que han de contribuir a fer realitat projectes fonamentals per al progrés econòmic del nostre territori.

Com a president que dona veu a totes les empreses i sectors del territori, celebro la noticia i els projectes que hi ha al darrera d'aquesta, però no puc deixar de denunciar que un cop més ha quedat oblidat el món rural, un món que té una gran repercussió al nostre territori i pel qual cal apostar si en volem garantir el desenvolupament.

És el cas del projecte del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca, conegut com a Hard Rock Entretainment World. En l'acord es contempla que, un cop s'hagi aprovat definitivament el Pla de Desenvolupament Urbanístic, es completaran la resta de tràmits pendents perquè comenci a construir-se aquest macroprojecte de lleure. Des de PIMEC Tarragona hem defensat des dels inicis la solidesa del projecte, ja que entenem que suposarà una important inversió en termes econòmics per al territori i, al mateix temps, comportarà la creació d'un elevat nombre de llocs de treball. A més, és una oportunitat per a les pimes de Tarragona, que veuran reflectida en la seva activitat la dinamització econòmica del territori.

També valorem positivament que es contempli la licitació de les obres del Tram del Camp de Tarragona i la redacció de l'estudi informatiu de la segona fase, que ha de permetre millorar la connectivitat entre Tarragona i l'aeroport de Reus. Tot plegat ha de permetre millorar la mobilitat dins del territori.

D'entre les mesures contemplades en l'acord ens sembla especialment remarcable la inversió de 5 milions d'euros destinada al projecte de descarbonització de la indústria química de Tarragona. Des de la patronal tenim clar que cal apostar per la transformació energètica del territori i entenem que projectes com aquest ens permeten caminar en aquesta direcció.

En definitiva, considero que els Pressupostos són una bona notícia per a la nostra demarcació, per al nostre teixit productiu i per poder aportar riquesa, ocupació i creixement al conjunt del territori.