Comença la sega al Delta de l'Ebre on s'espera una collita de 140.000 tones d'arròs

Suposarà augmentar en 10.000 tones les de campanyes precedents i els productors asseguren que la qualitat serà "excel·lent" i confien que es mantindran els preus de 290 euros per tona

Imatge d'un arrossar al Delta de l'Ebre. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Dies abans ja s’havia començat a segar les varietats més primerenques com l’arròs bomba, però aquestes només representen el 5% del total que es començarà a segar aquesta setmana. La campanya d’aquest any comença amb uns deu dies de retard però perquè la varietat cada cop més utilitzada, Jsendra, té un cicle una mica més llarg, que es veu compensada per la seva estabilitat i gran rendiment.

Bones expectatives en l'inici del gruix de la campanya de la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre. Els productors esperen una collita de fins a 140.000 tones, 10.000 tones més que les de les tres últimes campanyes. A més, tot i els acords comercials entre la Unió Europea i el Mercosur, els pagesos confien que es mantindran els preus de 290 euros per tona.

Segons Unió de Pagesos, a banda de l'increment en tones, la qualitat de l'arròs serà excel·lent perquè la planta va resistir bé les relatives baixes temperatures del mes de maig. A més, la calor d'aquest estiu ha ajudat a evitar afectacions importants pels fongs, que en bona part deixen d'actuar a partir dels 30 graus de temperatura. L'efecte del cranc blau també ha estat important. Aquest crustaci hauria impedit la proliferació d'un dels principals enemics dels arrossals: el caragol poma. "Ni havia molt d'Amposta per avall [en relació a l'esmentat caragol] i pràcticament no es veu cap posta. El cranc blau se l'està menjant", explica Dani Forcadell, de la sectorial de l'arròs d'Unió de Pagesos, que sentencia: "Tenim un arròs sa i perfecte, sense cap afectació".

Dies abans ja s'havia començat a segar les varietats més primerenques com l'arròs bomba, però aquestes només representen el 5% del total que es començarà a segar aquesta setmana.

Notícies relacionades