La Generalitat presenta a Tarragona un programa de transformació digital de mil "pimes" catalanes

Es tracta del projecte ProACCIÓ 4.0 contempla ajuts econòmics directes de fins a 14.000 euros perquè les empreses incorporin tecnologies vinculades a la indústria 4.0

Una imatge de la presentació aquest matí a Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Departament d'Empresa i Coneixement, conjuntament amb l'ICF, posarà a disposició del teixit productiu català una línia de préstecs de 150 milions d'euros amb bonificació d'interessos per promoure el finançament d'inversions amb impacte sobre la digitalització de la indústria.

“Es tracta d'un programa de país que neix per anticipar-nos al que ha de passar". Així definia Matilde Villarroya, directora general d'Indústria, el programa ProACCIÓ 4.0, una iniciativa amb l'objectiu d'impulsar la transformació de les pimes catalanes cap a la indústria 4.0 que el departament d'Empresa i Coneixement ha presentat aquest dilluns al matí a Tarragona.

Aquest programa actuarà com la finestreta única a Catalunya per sensibilitzar, acompanyar i assessorar les empreses catalanes en l'àmbit de la indústria 4.0. En total, es preveu que en els propers tres anys 1.000 empreses catalanes utilitzin els serveis i programes d'aquesta nova iniciativa, derivada del Pacte Nacional per a la Indústria, tot i que va més enllà del seu mandat.

El programa compta amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, Foment del Treball (representat per CEPTA a Tarragona), PIMEC i Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Té com a destinataris des de les pimes que encara no s'han plantejat començar el procés de transformació tecnològica fins les que ja estan duent a terme inversions en aquest camp. Així, el programa ProACCIÓ 4.0 posa a disposició del teixit productiu català un conjunt de serveis, línies d'ajut, finançament i actuacions d'àmbit local i internacional i de connexió amb l'ecosistema.

La Generalitat ajuts de fins a 14.000 euros a través de la línia d'ajuts Cupons d'Indústria 4.0 -que compta amb un pressupost anual de 2 milions d'euros- per contractar serveis de consultoria per integrar les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 en l'àmbit productiu, de processos o organitzatius de l'empresa, a través de proves de concepte o projectes concrets.

A més, el Departament d'Empresa i Coneixement, conjuntament amb l'ICF, posarà a disposició del teixit productiu català una línia de préstecs de 150 milions d'euros amb bonificació d'interessos per promoure el finançament d'inversions amb impacte sobre la digitalització de la indústria.

El programa pretèn assessorar les empreses sobre quins són els passos més adequats per iniciar o ampliar el seu procés de digitalització, sobre mecanismes de finançament, programes europeus i les posarà en contacte amb proveïdors de tecnologia.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de mig centenar d'empreses tarragonines, també hi han assistit els presidents de la Cambra de Comerç de Tarragona, PIMEC Tarragona, CEPTA i del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació.

Notícies relacionades