El Delta de l'Ebre exigeix la declaració de zona catastròfica per recuperar la normalitat abans de la campanya turística

La Ràpita estima que els danys del Gloria superaran els 4,5MEUR, sobretot per recuperar el Trabucador

Munts de roca a la platja del Marjal de les Cases d'Alcanar. FOTO: ACN.
Redacció / Sant Carles de la Ràpita

'Ajuntament de la Ràpita, així com Deltebre, Alcanar o l'Aldea han demanat la declaració de zona afectada per emergència de Protecció Civil i exigeixen que es treballi amb plans a mitjà i curt termini.

Els alcaldes de les poblacions del litoral del Delta han acordat demanar amb urgència la declaració de zona catastròfica per a reparar els danys del temporal. Els batlles, que asseguren que han hagut "de treure's les castanyes sols", adverteixen que necessiten ajudes per arribar "amb normalitat" a la campanya turística, que arrencarà aquesta Setmana Santa. A Sant Carles de la Ràpita (Montsià) també han fet una primera avaluació de danys, que superarà el 4,5 MEUR, sobretot per recuperar la barra del Trabucador, necessària a més perquè l'empresa Infosa pugui reprendre l'activitat a les salines de la Trinitat.

A Alcanar els operaris treballaven amb intensitat aquest divendres per retirar les pedres que s'han acumulat al passeig marítim de les Cases i també s'han obert camins per donar accessos a les comunitats de veïns i als serveis d'emergència en vials que havien quedat col·lapsats pel temporal, com la platja del Marjal. "Estem entrant en la tercera fase que és recuperar la normalitat", ha apuntat Jordi Bort, regidor de Medi Ambient i Medi Natural d'Alcanar. Els negocis i particulars han tingut alguns petits desperfectes que també s'han començat a reparar però no temen per la campanya turística. "Som gent que ens aixequem. Hem caigut moltes vegades i per a la campanya turística estarà tot a punt", ha defensat Bort a la vegada que ha enviat un missatge perquè la gent visiti les Terres de l'Ebre, després d'aquest temporal.

Bort Bort ha exigit un calendari i un pressupost per a aquesta obra que evitaria a cada temporal que els pescadors hagin de marxar a posar a resguard les seves barques en altres ports. "Que ens diguin quan estarà fet perquè quan vindran ja no tindrem port", ha lamentat.

L'Ajuntament de la Ràpita, així com Deltebre, Alcanar o l'Aldea han demanat la declaració de zona afectada per emergència de Protecció Civil i exigeixen que es treballi amb plans a mitjà i curt termini. "El delta de l'Ebre ha de ser declarada zona catastròfica i que les administracions competents posin fil a l'agulla per solucionar la problemàtica del territori, de manera imminent", ha exigit l'alcalde. "Que no donin més excuses i posin la problemàtica del Delta sobre la taula. No hi ha més temps, el temporal Glòria ha demostrat que la seva fragilitat és una realitat i calen mesures per minimitzar la regressió", ha afegit.

Notícies relacionades