El Delta de l'Ebre perd el 20% de la producció de marisc per culpa del temporal Glòria

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació calcula que caldran 1,5 milions d'euros per recuperar els vivers trencats

Una de les tonyines esquarterades en una platja. FOTO: ACN.
Redacció / Amposta

El Departament investiga quin és l'origen dels centenars de tonyines que han aparegut a les costes i que arrepleguen, mortes, les embarcacions d'arrossegament.

Caldran 1,5 milions d’euros per refer els vivers de producció de marisc que el temporal Glòria va escombrar. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha començat a avaluar els danys al Delta del temporal amb una primera xifra per al sector aqüícola. Així, els tècnics calculen que s’ha perdut el 20% de la producció de marisc i que refer els vivers tindrà un cost d’1,5 milions.

El Departament investiga quin és l'origen dels centenars de tonyines que han aparegut a les costes i que arrepleguen, mortes, les embarcacions d'arrossegament. Com estan putrefactes, malmeten la resta del peix. Adverteixen també del risc de consumir-ne carn arran de les imatges de ciutadans esquarterant-les.

Notícies relacionades