La Generalitat donarà ajuts de fins a 2.000 euros per als autònoms

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 7,5 milions d'euros a aquesta mesura que afecta a 4.500 treballadors per compte propi a Catalunya

El Homrani amb el president Quim Torra. FOTO: ACN.
Redacció / Barcelona

Els autònoms podran accedir als ajuts si demostren una "dràstica i involuntària" davallada d'ingressos arran de la crisi del coronavirus

Els treballadors catalans en règim d’autònoms podran rebre ajuts de la Generalitat de fins a 2.000 euros cadascun si acrediten una “dràstica i involuntària” davallada d’ingressos arran de la crisi del coronavirus. Aquests ajuts podran beneficiar als 4.500 treballadors per compte propi que hi ha a Catalunya i suposarà una despesa de 7,5 milions d’euros pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons el conseller de Treball, Chakir el Homrani, es pretén que l’ajut estigui disponible "com més aviat millor".

"Qualsevol autònom que pugui demostrar la reducció dràstica i involuntària de la facturació i que ha hagut de tancar l'activitat econòmica per decisions de salut pública, podrà optar a l'ajut”, ha dit El Homrani.

El conseller ha assegurat que treballadors i empresaris estan en una situació "d'indefensió" perquè amb el reial decret del govern espanyol, als treballadors d'empreses que els obliguen a anar a la feina en sectors en què no hi ha l'obligació sanitària de tancar no tenen "cap element" que els protegeixi.

"No hi ha seguretat jurídica", ha dit el conseller, lamentant que hi hagi gent d'aquest tipus d'empreses que pugui fer front a acomiadaments per no anar a la feina.

Notícies relacionades