L'Ajuntament de Tarragona demana un crèdit de 10 milions d'euros per finançar inversions

Els diners, que s'han demanat a Cajamar, serviran per posar en marxa el Banc de la Ciència i el Coneixement o renovar la flota d'autobusos

La seu del futur Banc de la Ciència i el Coneixement. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Entre els projectes que rebran el finançament es troba un carril bici des del barri de Sant Pere i Sant Pau i la plaça Imperial Tarraco o el soterrament de les línies telefòniques al barri del Serrallo.

L’Ajuntament de Tarragona ha demanat un préstec de 9,7 milions d’euros per dur a terme una sèrie d’inversions a la ciutat. Així, del total del crèdit, 2,5 milions d’euros es destinaran a l’anomenat Banc de la Ciència i del Coneixement, un espai similar al Cosmocaixa de Barcelona i que s’ubicarà a l’edifici del Banc d’Espanya a la Rambla Nova. Es tracta d’un projecte iniciat per l’anterior equip de govern que ho volia centrar en la indústria química. Del préstec, 600.000 euros més per renovar la flota d'autobusos o 550.000 euros en el nou carril bici entre Sant Pere i Sant Pau i la plaça Imperial Tarraco. També es preveu destinar 223.000 euros a efectuar diverses millores a la xarxa de centres cívics.

Entre les inversions previstes hi ha la reordenació i soterrament de les línies aèries del Serrallo; l'Estudi de la Qualitat Atmosfèrica; un Pla de Millora i Protecció de l'Anella Verda i l'entorn natural de Tarragona; la redacció del Pla Illa Corsini, així com 100.000 euros que es destinaran a l'adquisició d'habitatge social.
 

Notícies relacionades