El projecte europeu Resetting impulsa la digitalització del turisme tarragoní

14 pimes del sector milloraran les seves competències digitals gràcies a la col·laboració entre Eurecat, el Clúster TIC i la FEHT

Pablo Mazón, president del Clúster TIC; Berta Cabré, presidenta de la FEHT; i Ignacio de las Cuevas, cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria Tecnològica d'Eurecat.
Redacció / Reus

Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, compta amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona com a socis. La iniciativa farà de pont perquè 14 petites i mitjanes empreses turístiques rebin finançament per incorporar solucions tecnològiques.

Un total de 14 petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona seran escollides per millorar les seves capacitats empresarials incorporant solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius més resilients, sostenibles i circulars. Tot plegat serè en el marc del projecte europeu Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, i que a la demarcació de Tarragona compta amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) entre els socis, així com amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Resetting té per objectiu principal ajudar a rellançar el sector del turisme en un escenari post-covid a través de la innovació i la transformació digital millorant la qualitat de l'experiència turística i contribuint a la descarbonització del sector. Es busca afavorir un creixement econòmic més inclusiu de les pimes i del sector, així com, de forma general, de la destinació i dels seus residents de les destinacions turístiques. Resetting, que es durà a terme fins al mes de juny de 2024, es basa en la cocreació i la innovació unint les empreses per reiniciar el turisme amb l'impuls de la tecnologia i de forma alineada amb la doble transició digital i ecològica.

Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, ha destacat que el TIC Sud liderarà l'àrea encarregada de detectar les necessitats de les petites i mitjanes empreses, a més d'acompanyar-les en el procés d'implementació de solucions digitals i en la formació dels seus professionals. "Els oferirem les eines i la formació per fer aquesta transformació digital tant necessària cap a un model més competitiu i sostenible. Volem ajudar al sector turístic en aquest canvi i marcar la diferència", ha dit.

En paraules del cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d'Eurecat, Ignacio de las Cuevas, "el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir càrregues innecessàries, a millorar la qualitat de l'experiència turística i a la descarbonització del sector".

"És un orgull que projectes internacionals tan potents com aquest s'implantin al nostre territori i, així, se'n puguin beneficiar directament PIMES del sector turístic", ha assegurat la presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Berta Cabré, qui ha afegit que "totes les empreses de la demarcació tenim claríssim que tant la digitalització, com la sostenibilitat i l'ús de tecnologies innovadores són tres de les claus del nostre sector, ja no del futur, sinó del present. Segur que les PIMES que participaran en el RESETTING s'impulsaran cap a nous horitzons, és una oportunitat que segur que en trauran molt de rendiment".

Per la seva banda, el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha assenyalat que "la Diputació de Tarragona ha estat agent facilitador d'aquest projecte, que contribueix a fer de la Regió Catalunya Sud una veritable regió del coneixement on la gestió del coneixement generi oportunitats a les comunitats locals, les persones i les empreses".

A nivell europeu, el projecte RESETTING proveirà un total de 60 petites i mitjanes empreses de la cadena de valor turística, ubicades en cinc països europeus - Espanya, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia- d'una dotació econòmica que superarà el mig milió d'euros per afavorir el seu desenvolupament tecnològic i sostenible. Aquest projecte transeuropeu està finançat per l'Agència EISMEA de la Unió Europea en el programa COSME. Compta amb la participació de 8 socis que fomenten la col·laboració entre institucions del coneixement, associacions empresarials i organitzacions públiques per estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.

Notícies relacionades