Techma Business School, T-Systems i la Fundación Esplai formaran professionals TIC “per nodrir la demanda del mercat laboral”

L’acord permetrà que els joves sense feina que superin la formació optin als 80 llocs de treball que T-Systems oferta al seu centre de producció del Tecnoparc de Reus

Alba Campos, directora general de Techma Business School; David Oliva, vicepresident d’aplicacions de negoci digitals de T-Systems Iberia; i Joel Ferrer, responsable de l’àrea de Formación y Empleo de la Fundación Esplai.
Redacció / Reus

Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, col·laborarà amb T-Systems, empresa tecnològica amb centre operatiu a Reus, i la Fundación Esplai, entitat que treballa en l'àmbit de la inclusió social des de l'acció socioeducativa, en la formació de professionals qualificats per satisfer la demanda del sector TIC. Les tres organitzacions han signat avui un acord de col·laboració que preveu l'impuls de bootcamps tecnològics altament especialitzats mitjançant els quals persones desocupades milloraran substancialment la seva ocupabilitat.

A la signatura hi han pres part Alba Campos, directora general de Techma Business School; David Oliva, vicepresident d'aplicacions de negoci digitals i membre del Consell d'Administració de T-Systems Iberia; i Joel Ferrer, responsable de l'àrea de Formación y Empleo de la Fundación Esplai. Tots tres han coincidit en els beneficis que aquesta formació comportarà tant a nivell social, per les possibilitats que dona a persones desocupades de trobar una feina, com empresarial, ja que actualment el sector tecnològic està en una dinàmica de creixement que necessita professionals qualificats per continuar fent front a la demanda de serveis que tenen aquestes empreses.

Els cursos seran gratuïts i tindran una càrrega formativa de 300 hores. Les persones que els superin tindran la qualificació de programadors junior en Java i Angular i optaran a un lloc de treball a T-Systems, que finança aquest programa formatiu. La col·laboració neix a l'entorn del Camp de Tarragona però amb l'esperit de replicar-se a altres zones de l'Estat on aquesta empresa líder al sector tecnològic hi té presència.

La directora general de Techma Business School, Alba Campos, ha explicat que "som una escola de negocis enfocada a la tecnologia i la digitalització i, en aquest sentit, el sector TIC és estratègic per a nosaltres, per això poder donar resposta a les necessitats d'una empresa com T-Systems col·laborant amb un partner amb l'experiència de la Fundació Esplai té un gran valor per a nosaltres". Campos valora que "els professionals formats que sortiran d'aquests cursos tindran moltes opcions de trobar feina a T-Systems, ja que el sector tecnològic és un dels que més estan creixent amb una gran necessitat professionals que ho facin possible".

Per la seva banda, David Oliva, VP Digital de T-Systems, ha valorat molt positivament que "els treballadors que surtin d'aquests cursos estaran preparats per incorporar-se a la nostra empresa, que actualment necessita una vuitantena d'aquests perfils juniors al seu centre de Reus".

Des de la Fundació Esplai, Joel Ferrer, considera que "aquesta col·laboració ens permetrà que persones desocupades puguin postular a posicions laborals de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana i possibilitat de desenvolupament en un sector cada cop més important al territori".

Notícies relacionades