La tecnologia, factor clau per millorar l’experiència turística i la fidelització dels viatgers

El Clúster TIC Catalunya Sud organitza una jornada per analitzar la relació entre el sector turístic i les eines digitals

Redacció / Reus

Una cinquantena de professionals d'empreses tecnològiques i turístiques, a més d'organismes de promoció turística han participat a Reus a la jornada impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i el Tech Tourism Cluster.

A la sessió s'ha ressaltat la importància de l'aplicació d'eines tecnològiques per millorar l'experiència turística i la necessitat d'implantar polítiques públiques del gestió del turisme que afavoreixin la incorporació de tecnologia. L'automatització de processos, incorporar software de gestió de dades o utilitzar eines de realitat virtual i augmentada són alguns exemples d'ús d'eines tecnològiques que s'han convertit en factors clau per al sector turístic. Tot plegat contribueix a millorar l'experiència turística, des de la preparació del viatge fins a la vivència i fidelització posterior dels viatgers i viatgeres.

Una cinquantena de professionals d'empreses tecnològiques i turístiques, així com d'organismes de promoció turística han participat aquest dijous a firaReus en la jornada 'Tecnologia aplicada al turisme' organitzada pel Clúster TIC Catalunya Sud i el Tech Tourism Cluster. Una sessió que ha servit per identificar reptes per al sector tecnològic en matèria turística, a més de buscar col·laboracions entre empreses per aportar solucions de valor al sector turístic.

La jornada s'ha encetat amb la conferència d'Alan Navarro, Business Developer a Invelon, sobre l'ús de realitat virtual i realitat augmentada al sector turisme. Eines tecnològiques que, segons Navarro "donen autonomia a l'usuari, amplifiquen i milloren la preparació i l'experiència turística". La taula rodona de la sessió, moderada per Toni Mascaró, ha comptat amb Susana Prado, directora d'Inetum a Catalunya; Enric Roberto, co-fundador de Bqait; Rafael Gonzàlez, director de Vivential Value i Ramón Aragüés, CEO de Tournknife. Ignacio de las Cuevas, Gerent del Centre d'Excel·lència en Innovació Turística d'Eurecat i Coordinador de RESETTING ha estat l'encarregat de cloure la jornada.

Susana Prado, directora general d'Inetum a Catalunya i membre de la junta del TIC Sud, ha remarcat que "cal conèixer el reptes del sector per aportar solucions reals al sector i la importància de polítiques públiques de gestió del turisme que afavoreixi l'ús de la tecnologia". La vicepresidenta del Tech Tourism Cluster, Ingrid Graells, ha destacat l'èxit de la jornada perquè "la col·laboració entre empreses és essencial per fer arribar al sector turístic les eines necessàries i fer possible una digitalització real i efectiva del sector". La jornada celebrada aquest dijous a Reus, que ha comptat amb el suport Redessa i la Diputació de Tarragona, ha finalitzat amb un vermut-networking,

Notícies relacionades