ImpulsCatSud i el Col·legi de Metges analitzen les transformacions al sector sanitari

Una taula d'experts reflexiona sobre reptes com reduir la dependència de Barcelona, integrar més els diversos agents, el rol del sector privat, la digitalització i la retenció del talent

Una vintena d'experts han debatut sobre els reptes del sistema sociosanitari.
Redacció / Tarragona

ImpulsCatSud Regió del Coneixement ha organitzat aquest matí al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona una taula d'experts sobre salut i benestar social. Una vintena d'experts representants dels diferents agents que intervenen en aquests sectors han reflexionat sobre l'escenari de transformació que afronta el sistema sanitari i de serveis socials.

La jornada ha pivotat, a grans trets, al voltant d'aspectes com la necessitat que les comarques de Tarragona redueixin la seva dependència de Barcelona amb l'empoderament dels seus centres sanitaris i socials; la millor integració entre tots els agents públics i privats; la digitalització; el creixent protagonisme del sector privat en aquest àmbit; i la generació, captació i retenció de talent.

El president d'ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, considera que "hem de potenciar la col·laboració entre el sector públic i el privat per afrontar els reptes que tenim al davant". Segons Aragonès "el sector privat ha de formar part de la solució als problemes, sense oblidar que tenim dèficits en inversió pública i hem de reclamar que es corregeixin, però el sector privat contribuirà a millorar el nivell de servei que tenim al territori, molt en particular en l'àmbit de la digitalització".

Per la seva banda, el president del Col·legi de Metges, Sergi Boada, ha posat el focus en què "hem de poder vehicular les transformacions al sector sanitari des del territori, amb presa de decisions des de la Catalunya Sud". Boada ha alertat que "necessitem canvis transformadors i disruptors, perquè estem a prop del col·lapse" i ha reivindicat que "el ciutadà de Catalunya Sud tingui al seu abast tots els recursos sanitaris possibles, patim una excessiva polaritat de Barcelona i ho hem de reverir".

Aquesta és la quarta taula d'experts que organitza ImpulsCatSud aquest 2023, després de les que es van centrar en energia, talent i mobilitat. Les reflexions d'aquestes taules queden recollides en documents de conclusions que tenen com a objectiu orientar la presa de decisions en els temes clau per al desenvolupament social i econòmic de la Catalunya Sud.

Notícies relacionades