Prop de 450 persones participen al Job Dating Pirineus-Costa Daurada per cobrir llocs de treball durant la temporada d'hivern

Durant la jornada, els sectors de l’hostaleria i la restauració van oferir més de 150 llocs de treball

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Tarragona, Jordi Fortuny i Guinart, al Job Dating Pirineus-Costa Daurada.
Redacció / Tarragona

Un total de 436 persones han participat per segon any al Job Dating Pirineus-Costa Daurada organitzat a Tarragona pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb l'Ajuntament. El Job Dating és un espai en el qual empreses que necessiten cobrir diferents llocs de treball entrevisten persones candidates a ocupar-los. En aquest cas, s'adreça a persones interessades a treballar al sector de l'hostaleria i el turisme durant la temporada d'hivern al Pirineu.

A la jornada han participat 12 empreses a les quals cal afegir totes les agrupades a través del Gremi d'Hostaleria de la Val d'Aran i Sobirà Dinàmic. Es tracta d'empreses del sector de la restauració, l'hostaleria i el turisme de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça que han ofert 153 llocs de treball. Són sobretot per ocupar posicions que van des d'ajudants de cambrer fins a caps de sala, passant per ajudants de cuina, cuiners, xefs, recepcionistes, mossos d'equipatge, professionals de centres de benestar, serveis de bugaderia o manteniment, entre d'altres

A la trobada hi ha assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Treball a Tarragona, Jordi Fortuny i Guinart, qui ha destacat que la jornada vol "donar resposta a les necessitats de personal de les empreses del Pirineu. En zones com el Camp de Tarragona podem trobar les persones adequades". El president del Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran, Xacobe Bartolomé i Fariñas, per la seva banda, ha posat en valor la importància de jornades com aquesta "que permeten apropar de manera directa les empreses amb les persones interessades en un moment en què el sector turístic té molta necessitat de cobrir determinats llocs de treball".

La sessió s'ha fet avui a Tarragona per poder captar perfils vinculats a l'ocupació de temporada, especialment el personal que finalitza la temporada a la Costa Daurada, amb l'objectiu de poder oferir continuïtat als seus contractes. És al Camp de Tarragona on es concentra la gran majoria de persones que actualment finalitza contractes de temporada d'estiu en els àmbits del turisme, la restauració i l'hostaleria.

La recerca de les persones aspirants s'ha fet conjuntament des de les oficines de Treball de les demarcacions de Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona i Lleida, Alt Pirineu i Aran. Des del SOC també s'ha contactat amb les entitats locals, les associacions més representatives i les empreses del sector d'hoteleria registrades per l'Àrea de Serveis a l'Empresa del SOC per derivar persones que compleixin els perfils requerits. Després de la sessió d'entrevistes ràpides, les empreses seguiran el procés de selecció amb els perfils que millor compleixin les seves necessitats.

Notícies relacionades