La gastronomia de KM0 i la tecnologia, protagonistes a la 51a edició d’exproReus

La fira multisectorial obre portes de l’11 al 15 d’octubre i tindrà entrada gratuïta

Redacció / Reus

La fira multisectorial exproReus obre portes de l'11 al 15 d'octubre amb més de 20.000 m2 d'exposició i uns 150 expositors de sectors diversos com automoció (amb 40 marques de vehicles representades i una xifra similar de motocicletes), llar, decoració, tecnologia i salut i benestar, entre d'altres. La fira exproReus consolida també l'entrada gratuïta que es va implementar l'any passat, just després de la represa de l'activitat post pandèmia per facilitar l'accessibilitat de les famílies.

Pel que fa a les activitats, tindran un gran protagonisme els productes de km0, amb demostracions gastronòmiques de restauradors de la Catalunya Sud. Com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Coneixement, i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, "exproReus ofereix un programa d'activitats que s'ha convertit en un important element d'atracció de visitants de les nostres comarques. En aquesta edició, el programa està enfocat en els dos sectors estratègics de ciutat i del territori que estem treballant a través de REDESSA i del Hub Foodtech & Nutrition, que són la tecnologia i l'alimentació".

Pel que fa a la tecnologia, exproReus torna a fer una aposta per les activitats per a infants i joves, amb tallers de robòtica, un espai maker, realitat virtual i un escape room, entre d'altres. A més, hi haurà estands d'expositors que oferiran la possibilitat de gaudir a través d'ulleres de realitat virtual de La Tronada de Sant Pere en 360, o de conèixer la realitat immersiva.

En aquesta 51a edició, el Hub Foodtech & Nutritition tindrà un estand on es farà difusió dels productes de proximitat de la Catalunya Sud i de les empreses adherides. El regidor de Promoció Econòmica ha explicat que "des del Hub Foodtech & Nutrition donarem visibilitat a tots aquests productes amb una nova marca: Hub Km0 amb la que volem ser un altaveu dels excel·lents productes gastronòmics de la Catalunya Sud i de les seves característiques i propietats nutricionals".

Precisament, moltes de les activitats destinades als visitants de la fira s'han pogut dur a terme gràcies a la subvenció que ha rebut el Hub Foodtech & Nutrition com a projecte transformador en l'àmbit agroalimentari, a través de la Línia 4 dels ajuts del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El delegat del Govern, Àngel Xifré, ha manifestat que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va donar un ajut al Hub Foodtech&Nutrition perquè "és un projecte transformador del sector agroalimentari de la Catalunya Sud, que afavoreix l'arrelament amb el territori i genera dinàmiques i serveis que permeten potenciar la innovació i impulsar la digitalització en tota la cadena de valor alimentària de les empreses associades al Hub".

Notícies relacionades