Nemon, exemple a seguir

La consultora tecnològica especialitzada en el sector energètic porta 10 anys de creixement a Ascó treballant per a clients de tot l’Estat

Iván Solé i Nàdia Contreras, fundadors de Nemon.
Dani Revenga / Ascó

Un dels reptes d'Ascó -i del món rural en general- a l'hora de generar dinamisme econòmic és superar vells paradigmes i demostrar (i demostrar-se) que no cal tenir la seu a grans ciutats per ser un model d'èxit empresarial. Una nova visió que és especialment certa en el sector tecnològic, com a demostrat Nemon, que des de 2013 no ha parat de créixer des del municipi de la Ribera d'Ebre.

Nemon és el projecte de Nàdia Contreras i Iván Solé, una parella que va apostar per Ascó ara fa 10 anys per tirar endavant el seu projecte empresarial: una consultora tecnològica especialitzada en el sector energètic. Des de llavors, el seu creixement sostingut és la millor prova que ser una empresa puntera és possible des d'entorns rurals.

Nàdia Contreras explica que la clau d'aquest èxit és "que hem demostrat als nostres clients que els podem donar el millor servei i que la distància geogràfica no és cap hàndicap". Iván Solé coincideix en què "als clients els és igual, si hi ha bones connexions es pot treballar perfectament al nostre sector des d'un lloc com Ascó".

En els últims 5 anys Nemon ha duplicat el nombre de treballadors, passant d'una quinzena a superar la trentena. Un creixement que ha estat més accentuat en facturació: dels 660.000 euros el 2018 als 2,1 milions amb què preveuen tancar el 2023. Ara estan fent inversions per apuntar a un mercat de clients més grans, un terreny exigent en l'àmbit de les certificacions i altres requeriments en els que estan aprofundint.

Un dels aspectes clau per a una empresa que no té la seva seu a una gran ciutat és la captació de talent, un escull que han superat gràcies al teletreball. "Tenim professionals als que veiem molt poc de manera presencial, però si són bons i compleixen amb al seva tasca això no representa cap problema", argumenta Iván Solé. Nàdia Contreras, originària d'Ascó, reconeix que "el que hem fet nosaltres, venir a viure aquí, és difícil que ho facin persones que no tenen vincle, però amb el teletreball podem superar aquest obstacle". Pel que fa als reptes del municipi i la comarca, Nàdia es mostra convençuda: "Ho hem de fer els que som d'aquí, ningú de fora ens regalarà res".

Notícies relacionades