El CAT rep el Premi Innovació i Sostenibilitat del Col·legi d’Enginyers

El Consorci és guardonat pel seu compromís amb l’entorn natural i social, i per la introducció d’elements innovadors en el seu procés operatiu

Redacció / Tarragona

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona ha entregat el IV Premi Innovació i Sostenibilitat al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). L'encarregat de recollir el guardó ha estat el President del CAT, Joan Alginet, qui ha agraït el reconeixement als seus organitzadors.

Alginet ha manifestat que "és un honor que els professionals de l'enginyeria valorin la constant inversió del CAT per reduir al mínim l'impacte ambiental en el procés de captació, tractament i distribució de l'aigua, així com l'ambició del Consorci per ser un referent en innovació". Amb aquestes paraules ho ha reconegut el President del CAT durant el lliurament de la quarta edició del premi, que s'ha dut a terme al Teatre Fortuny de Reus aquest dissabte al migdia.

Enginyers Tarragona ha guardonat el Consorci per les seves múltiples línies estratègiques en matèria de sostenibilitat. Entre elles, la implantació del Sistema Automàtic d'Operació i Optimització Energètica, que permet gestionar de forma intel·ligent la xarxa hidràulica. Un projecte que ha permès reduir fins a un 15% els costos energètics anuals, els quals representen una tercera part de la despesa d'explotació.

En la mateixa línia, i amb la voluntat d'evitar l'emissió de 1.700 tones de CO₂ anuals, el Consorci d'Aigües comptarà, en uns mesos, amb dues plantes fotovoltaiques en règim d'autoconsum a les seves instal·lacions de Constantí i l'Ampolla, a més de les que ja disposa actualment en altres espais. Una iniciativa que es complementa amb la flota de vehicles cent per cent elèctrics que utilitza l'equip de professionals del CAT per desplaçar-se.

En paraules del President del CAT, "aquestes són només algunes de les múltiples accions amb què el Consorci vol contribuir no només a preservar el seu entorn, sinó a millorar-lo".

Notícies relacionades