Enginyers Industrials de Catalunya i AEQT signen la primera aliança per a la formació tècnica

L’acord posa el focus en les necessitats del mercat laboral i la competitivitat de les empreses del sector químic

Redacció / Tarragona

Enginyers Industrials de Catalunya i l'Associació Empresarial Química de Tarragona han signat el primer conveni, aquest dimecres 24 de gener, que permetrà treballar conjuntament en l'àmbit de la formació tècnica. L'acord marc segella una nova aliança basada en una prospectiva de les necessitats del mercat laboral i dels seus professionals que arriba en un moment clau i que servirà per continuar impulsant el coneixement i la formació tècnica.

La formació és un aspecte primordial per a la competitivitat de les empreses i dels seus professio-nals, sobretot en un entorn empresarial altament dinàmic i canviant on la tecnologia juga un rol fonamental. En aquest context, és essencial comptar amb professionals capacitats i actualitzats en coneixements tècnics i habilitats per a la supervivència de les organitzacions. La presidenta de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero, assenyala que "s'ha demostrat i s'ha vist que el coneixement s'ha de mantenir i enriquir al llarg de la vida professional tant en formació contínua de curta durada com en formació de més llarga durada. Precisament neix aquesta necessitat d'actualització d'un coneixement més tècnic, normatiu, d'habilitats i junts, entre l'AEQT i EIC, podem fer que aquest coneixement es transmeti i es traslladi entre els professi-onals". Salamero també destaca l'aliança com estratègica entre ambdues entitats i "necessària per al progrés i la transició ecològica justa", seguint els objectius de desenvolupament sostenible.

El conveni constitueix un nou camí a recórrer entre ambdues entitats amb sinergies conjuntes per a un desenvolupament i foment del coneixement actualitzat que propulsa la transformació i la creativitat. Els professionals que es mantenen actualitzats en el seu camp tenen la capacitat de pensar de manera més innovadora així com aplicar tecnologies actualitzades als actuals reptes empresarials. Per tal de garantir un entorn d'actualització constant i de coneixença en l'àmbit tèc-nic, normatiu, metodologies i habilitats, Enginyers Industrials de Catalunya desplega una àmplia oferta formativa en matèria d'energia, enginyeria, operacions, sostenibilitat i economia circular, gestió i habilitats basada en el coneixement que generen i difonen les 20 comissions i els més de 50 grups de treball d'Enginyers Industrials de Catalunya. Es tracta d'una proposta en formats executius de curta durada (Formació Contínua) o de llarga durada (Programa de Postgraus).

Amb el present acord, AEQT reforça la seva pròpia proposta formativa en aliança amb els Enginyers Industrials de Catalunya oferint als seus socis un accés preferent amb la tarifa d'Empresa Adherida, que incorpora un descompte del 25%, aproximadament. Ambdues entitats treballaran per instrumentar de manera àgil i efectiva el present acord en benefici de les empreses associades a l'AEQT. En aquest sentit, el president de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, apunta que "Enginyers Industrials de Catalunya ens aportarà valor en el coneixement tècnic, ens donarà més potència pel que fa a la valoració del talent i podrem fer més cursos a mida del que necessitem al sector i donarem més creativitat, més innovació a la part de formació tècnica que és tan necessària" i continua "l'aliança ens donarà l'opció d'innovar, de nous paquets de formació tècnica amb tot el que suposa la transició, la descarbonització i la circularitat que són el futur. Tot això requerirà formació tècnica especial per preparar els enginyers del futur".

Per la seva banda, el president del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya Demarcació de Tarragona, Fernando Torres, exposa que l'enginyeria vol ser el motor tecnològic de progrés en benefici de la societat i de les persones i recorda que a la Demarcació de Tarragona hi ha el 50% de la indústria química de Catalunya i el 25% de la indústria química d'Espanya i, per tant, "és una bona sinergia que col·laborem conjuntament amb tot el grup d'empreses que estan associades a l'AEQT. El que volem és compartir amb l'AEQT els cursos de formació amb unes condicions prioritàries" explica Torres, i manifesta que "estem en permanent contacte amb l'AEQT i ara volem fer un pas més per transmetre tot el coneixement, aquest motor tecnològic de canvi que volem ser, per posar en comú tots aquests coneixements i tecnologia i, en definitiva, aprendre tots de tot mútuament".

Enginyers Industrials i AEQT ja organitzen ponències, conferències i cursos sobre temes com la problemàtica de l'aigua, la regeneració d'aigua, la dessalinització o el seu millor aprofitament i op-timització així com sobre el CO2 i la descarbonització per eliminar les emissions i emmagatzemar-lo ja que "és un gran repte en el que tothom hi ha de contribuir", afirma Torres.

El compromís s'ha formalitzat en la signatura del conveni, firmat ahir dimecres, en la qual van as-sistir la presidenta de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), Maria Salamero; els presidents de la Demarcació de Tarragona del Col·legi i de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Fernando Torres i Sergi Ramon, el president de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona, Ignasi Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas.

Notícies relacionades