Techma i la Fundación Esplai tanquen la primera edició del programa Enfoca´t adreçat a joves desocupats

Aquests ‘bootcamps’ tecnològics capaciten als alumnes desocupats per poder entrar al món laboral en el sector tecnològic

Redacció / Reus

Un total de 12 alumnes han completat la primera edició del programa formatiu Enfoca´t adreçat a joves desocupats que va iniciar-se el passat mes de febrer i que han organitzat Techma Business School i la Fundación Esplai. La iniciativa s´enmarca dintre del Programa Enfoca´t subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC) i el SEPE.

Aquest bootcamp tecnològic ha suposat 376 hores de formació en format presencial impartides a les instal·lacions de REDESSA. El programa formatiu és una introducció a la programació i competències tecnològiques en Java & SQL. La novetat d´aquesta proposta es que incorpora en el seu temari les ODS i s´han ampliat les competències transversals tant importants i necessàries a l´empresa. A partir d´aquí, Techma s´encarrega de la prospecció per poder incorporar als alumnes que hagin supera aquest programa en les empreses que necessitin d´aquests perfils.

Aquest projecte té una continuïtat durant aquet 2024, ja que tot just avui s´inicia la segona convocatòria d´aquest bootcamp amb 10 alumnes més d´entre 19 i 29 anys en situació d´atur i amb una base formativa de CFGS d´informàtica, d´aplicacions Multiplataforma (DAM) o de desenvolupament d´aplicacions web (DAW), algun Grau d´informàtica o algun Grau en telecomunicacions, física o matemàtiques. Aquesta segona convocatòria encara disposa d´algunes places lliures per cobrir.

Alba Campos, Directora general de Techma Business School, posa en valor la continuïtat d´aquests projectes tecnològics en el territori i el suport que ens estan donant les empreses a l´hora de reclutar als alumnes". Gustavo Sánchez, director de l'àrea de formació i ocupabilitat de la Fundación Esplai, ha posat el focus en què "la col·laboració entre el sector privat, l'administració i el tercer sector fa possible que haguem obtingut uns índexs d'inserció laboral molt elevats, sobretot a l´àrea de Tarragona".

Els bootcamps tecnològics que Techma Business School organitza conjuntament amb Fundación Esplai faciliten la formació especialitzada en àrees tecnològiques i tenen un elevat nivell d'inserció laboral.

Notícies relacionades