L'impuls de la proteïna alternativa centra la darrera jornada del Hub Foodtech & Nutrition

Més de 30 empreses i institucions adherides al Hub han assistit a aquesta jornada sobre tendències i oportunitats en l'àmbit de la proteïna alternativa

Redacció / Reus

La jornada ha tingut lloc a les instal·lacions de firaReus Events i ha estat conduïda i moderada per Mario Sánchez, divulgador científic i tecnòleg alimentari. El programa ha ofert diverses ponències entorn de la proteïna alternativa, a càrrec de Giulia Diamante, líder d'equip d'anàlisi i detecció d'oportunitats sectorials d'ACCIÓ; Nàdia Ortega, directora de la Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic EURECAT; i Mariona Pratdesaba, directora de projectes d'INNOVACC-Clúster català de la carn i proteïna alternativa.

En el marc de la jornada també ha tingut lloc una taula rodona sobre iniciatives i projectes en l'àmbit de la proteïna alternativa, on s'han explicat exemples reals d'ús d'aquests tipus de proteïna per part d'empreses adherides al Hub. Durant la seva conversa, Jordi Calbet, CEO d'Iberinsect; Guillermo Mena, director de Recerca i Innovació de Fruselva; Mario Muñóz, CEO de Microalgae Lab; i Víctor Falguera, coordinador general del Hub de la  Bioeconomia de Catalunya, han compartit impressions sobre nous productes elaborats amb formes de proteïna com l'espirulina o els insectes, la percepció dels consumidors a aquests tipus de novetats o la necessitat d'oferir una àmplia oferta de productes basats en proteïnes alternatives que siguin competitius i atractius pel gran públic. 

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, "un dels principals eixos de treball del Hub Foodtech & Nutrition impulsat per REDESSA és connectar empreses, associacions, institucions i centres de recerca per a impulsar la innovació i la transferència de coneixement. Jornades com la d'avui, sovint organitzades a petició de les empreses adherides, ens serveixen per a donar resposta a les seves necessitats i poden ser un important catalitzador per a impulsar i fer créixer el sector agroalimentari de la Catalunya Sud".

Dins del propòsit del Hub d'exercir de radar d'ajuts per a les empreses adherides al projecte, la jornada també ha inclòs assessorament a les empreses assistents sobre línies d'ajuts per accedir a aquest sector en creixement, a càrrec de Guiomar Ibáñez, consultora sènior de la Unitat d'Estratègia d'ACCIÓ.

Notícies relacionades