El Port estreny relacions amb la cadena logística del vehicle de Corea del Sud

Una delegació tarragonina viatja a Àsia per refermar els compromisos comercials amb navilieres i terminals

Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona, en col·laboració amb BERGÉ, ha viatjat a Corea del Sud i ha visitat les instal·lacions de tres importants companyies navilieres: Eukor Car Carriers, Samjoo Martime i Hyundai Glovis, que son referents en la importació i exportació de vehicles. La delegació, formada pel president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta; Joan Maria Basora, director d'Internacionalització del Port; María José Gámez, directora de relacions amb clients de BERGÉ, i Juan Carlos Marcos, director comercial de BERGÉ.

La missió comercial va tenir lloc entre el 27 i el 31 de maig. A més a més de les visites a les companyies navilieres, la delegació Port Tarragona- BERGÉ també va visitar les instal·lacions de la terminal internacional de Pyeongtaek (PIRT). Aquesta terminal Ro-Ro és un punt estratègic per al comerç marítim i la distribució de vehicles. Les seves proporcions, capacitat i serveis són un fidel reflex de la importància de la indústria automobilística en aquest país d'Extrem Orient: té una superfície de 232.000m2, compta amb una capacitat d'estoc de fins a 700.000 vehicles, realitza 550 operatives a vaixell cada any i dóna feina a 130 empleats.

El Port de Tarragona és un enclavament estratègic en el tràfic de vehicles. Tarragona és un dels ports més importants per a l'entrada de vehicles a Espanya. No només és un punt clau per a la distribució d'automòbils a la península ibèrica, sinó que també és el segon port més valorat per la patronal de fabricants d'automòbils ANFAC al 2023. El seu creixement exponencial en el trànsit de vehicles en els últims anys el posiciona com un referent en la indústria. Per Tarragona passen més de 200.000 vehicles l'any. Això ha tornat a ser una realitat des de l'any passat quan els molls de Tarragona van moure 218.322 automòbils, superant els nivells previs a la pandèmia quan el 2019 es va registrar un moviment de 211.129 vehicles.

Creix l'exportació, mana la importació

El moviment de mercaderies del grup d'automòbils i les seves peces ha mantingut el creixement dels exercicis anteriors, arribant a les dades prepandèmia, però encara lluny de les xifres rècord del Port. En aquest grup cal destacar que el creixement per unitats d'automòbils ha estat del 27,2% respecte a 2022 superant la barrera de les 200.000 unitats mogudes en els molls de Galícia i Cantàbria amb un total de 218.322 vehicles. El Port creix principalment en exportació (+65%) amb trànsit amb destinació altres països de la Mediterrània, però les importacions continuen liderant fortament aquest tràfic (72% del total).

Notícies relacionades