REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

Aquest fòrum és la reunió de la Xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Redacció / Reus

El proper dijous 11 de juliol les instal·lacions de firaReus Events acolliran una nova edició del Fòrum inversor EconomistesBAN, impulsat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya. El programa inclou dues taules rodones amb emprenedors del territori, la presentació dels projectes emprenedors participants i una sessió de networking amb l'objectiu de connectar inversors i emprenedors. Totes les activitats de la jornada estan enfocades a oferir als inversors eines útils de cara a esbrinar les potencialitats d'un projecte i les seves probabilitats d'èxit, i presentar als emprenedors opcions de finançament per als seus projectes. 

Aquesta col·laboració amb el Col·legi d'Economistes de Catalunya s'emmarca dins de l'objectiu estratègic de l'empresa municipal REDESSA d'ampliar les eines que fomenten el finançament dels projectes emprenedors vinculats a l'ecosistema de REDESSA i del territori.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges: "El fet que el Fòrum Inversor EconomistesBAN tingui seu a casa nostra és estratègic perquè ens permet ampliar els espais a través dels quals els projectes que acompanyem i impulsem poden cercar finançament".

Pel què fa a l'impacte assolit per l'activitat de la xarxa d'inversors privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya i amb dades de 2023 han assolit un total de 50 start-ups participades, les quals han facturat més de 56M d'euros i creat més de 1.300 llocs de treball directes i pràcticament 9.000 d'indirectes. 

El President de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Miquel Àngel Fúster ha explicat que: "Allò que més valoren els nostres inversors és que fem un treball de cribratge i selecció de projectes molt important. Dels més de 600 que estudiem a l'any, només se'ls presenten el 10% que considerem millors, per tal que en valorin la seva inversió."

Des de l'Ajuntament de Reus i des de REDESSA es treballa per a impulsar un ecosistema d'start-ups amb projectes tecnològics escalables, que generin oportunitats i nous llocs de treball, a través de la Incubadora TIC i Foodtech. En la vessant del finançament, el mateix programa de la Incubadora TIC i Foodtech contempla una sessió de presentació de projectes davant d'inversors, a través del Demo Day, que organitzem un cop els projectes participants completen el seu programa formatiu i d'assessorament personalitzat. 

La Xarxa d'inversors privats del Col·legi d'Economistes de Catalunya (EconomistesBAN) està present a tot el territori i organitza fòrums tant a Barcelona, com Girona, Tarragona i Lleida. Té com a objectiu promoure el desenvolupament de l'activitat econòmica de proximitat, posant en contacte emprenedors amb inversors per l'obtenció de capital. Actualment, EconomistesBAN compta amb més de 350 membres a la xarxa i 35 membres al Club Inversió.

Notícies relacionades