La Costa Daurada llança un pla de promoció per fidelitzar el turisme espanyol i el francès i seduir el polonès el 2019

Volen consolidar els clients ja existents i augmentar les operacions

Els representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils i de la FEHT. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca, i la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme (FEHT) han projectat un pla de promoció per al 2019 que se centra en la consolidació del turisme familiar estatal. Concretament, un 30% del pressupost del pla - de 900.000 euros- va dirigit a la fidelització del mercat espanyol. França s'endú un 20% del pressupost. També es faran accions per a seguir atraient els turistes irlandesos, alemanys, holandesos, belgues i russos.

Pel que fa als nous mercats, la Costa Daurada vol seduir Polònia, país des d'on ja hi ha 11.000 places d'arribada contractades a l'Aeroport de Reus, un 250% més que el 2018. A més, també volen captar visitants dels mercats nòrdics, països de l'Europa de l'Est o nòrdics.

El 30% del pla va dirigit a la consolidació i l'augment del mercat estatal, que és el més important a la zona. Per a incrementar les operacions, es faran diversos 'workshops' a Bilbao, Sant Sebastià i Madrid per presentar la Costa Daurada als agents de viatges locals. Això es farà a través d'esdeveniments innovadors que utilitzaran la realitat virtual, els espectacles de PortAventura World i 'showcookings' com a tècnica d'atracció. També es visitaran altres ciutats, com Saragossa, València, Santiago de Compostel·la, Oviedo o Barcelona.

La Costa Daurada vol seduir Polònia, país des d'on ja hi ha 11.000 places d'arribada contractades a l'Aeroport de Reus, un 250% més que el 2018

El segon segment més destacat a la Costa Daurada correspon als turistes francesos. Per a aquest 'target' es destina el 205 del pressupost de les accions, que servirà per assistir a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA i KidExpo a París. Al maig també s'han programat viatges de professionals del turisme perquè descobreixin el territori de primera mà.

A banda d'aquests dos mercats, la Costa Daurada treballarà perquè hi hagi més operacions des d'Irlanda, on es presentarà la destinació a les fires de 'The Holiday Show' i 'Irish Travel Show'. També es visitarà Galway, Waterford i Cork. A Alemanya, a més d'assistir a la ITB de Berlín, considerada la més important del país, es faran 'roadshows' per diferents ciutats. Els països del Benelux -Països Baixos i Bèlgica- s'enduen el 6% del pressupost del pla per a assistir a la fira Vakantiebeurs, específica del sector campista, i fer accions amb turoperadors.

La Costa Daurada també vol seguir captivant els turistes russos i ha programat accions de promoció a 15 ciutats -entre les quals Moscou o Sant Petersburg, però també d'altres amb alta població i que es consideren amb "alt potencial". Finalment, es visitarà Bielorússia -Minsk- i Ucraïna -Kiev- per potenciar-los.

La cerca de nous mercats és una de les tasques que s'ha marcat com a objectiu en el pla. Concretament, s'intenta augmentar la presència de visitants polonesos a la Costa Daurada. De fet, l'Aeroport de Reus ja preveu més vols -11.000 places- i, segons la gerent de la FEHT, Marta Álvarez, es treballa perquè els turistes es quedin a la Costa Daurada un cop aterrats. La destinació estarà present a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia al novembre. Els països nòrdics també es troben en la diana del sector turístic.

El pressupost d'enguany per al pla de promoció és el mateix que els dos darrers anys, de 900.000 euros

Álvarez ha explicat que el 85% de les accions es fan mitjançant intermediació, és a dir, dirigint-se als operadors turístics o les agències de viatges, que prescriuen la destinació als clients. La resta d'accions es dirigeixen als clients finals. A banda del mercat familiar, es busca també un altre tipus de visitant, com el sènior, les parelles o els esportistes, perfils que poden ajudar a desestacionalitzar el turisme a la Costa Daurada.

Per tot plegat, s'impulsaran patrocinis i esdeveniments que la posicionin com una bona destinació per qui busca esport o gastronomia, a més de sol i platja. "A través d'esdeveniments esportius, com el futbol o el golf, sumarem nous mercats, com els Estats Units, Amèrica del Sud, Xina i països nòrdics", ha afegit la gerent de la FEHT, que aglutina el sector empresarial de l'allotjament i la restauració a la demarcació de Tarragona.

El pla de promoció es va engegar el 2014 i els diners provenen d'una part dels recursos obtinguts de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats. El pressupost d'enguany és el mateix que els dos darrers anys, de 900.000 euros.

Notícies relacionades