Altafulla presenta un Pla Estratègic per convertir-se en un destí turístic "intel·ligent, competitiu i sostenible"

L'ha dissenyat l'empresa TourisLab i s'ha presentat aquest dilluns al consistori de la localitat

A l'esquerra, David Esteller i a la dreta, el regidor Jaume Sànchez. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Altafulla

Convertir Altafulla en un destí turístic de costa “intel·ligent, competitiu i sostenible” que basi el seu desenvolupament en una nova estratègia de marca i que posicioni la destinació més enllà del sol i platja, reforçant valors com la tranquil·litat, la cultura, el patrimoni i els espais naturals. Aquest és l’objectiu de l’estratègia turística del consistori altafullenc per als pròxims quatre anys. 

Una visió d'Altafulla com a destinació turística que recull el “Pla Estratègic i Operatiu de Competitivitat de Producte Turístic Altafulla”, elaborat per l'empresa reusenca TourisLab, Innovació i Dinamització Turística, que ha presentat l'Ajuntament d'Altafulla aquest dilluns a la tarda amb la presència de David Esteller, CEO i director de TourisLab, i del regidor de Turisme altafullenc, Jaume Sànchez.

El document, de gairebé 300 pàgines, fa un anàlisi exhaustiu de la competitivitat dels recursos turístics altafullencs i de les infraestructures i els equipaments, la restauració, promoció i comercialització actuals d'Altafulla, i en fa una diagnosi. A partir d’aquí, defineix una nova estratègia i un nou pla d'actuació amb un termini d'execució de quatre anys i planteja un escenari de futur que prioritzi una integració del sol i platja en un continent d'experiències perquè la destinació esdevingui única respecte a altres destinacions de costa.

La nova proposta d'estratègia turística, amb el leiv motiv "Altafulla, mar de cultures", fuig de l'antiga marca "Altafulla, deixa't embruixar" -molt vinculada a les bruixes i a les seves llegendes- i ofereix un destí privilegiat de la Costa Daurada amb un bon clima i una platja mediterrània amb dos punts forts: el passeig Botiges de mar i la Vil·la romana dels Munts. També en destaca el Castell dels Montserrat i la Vila Closa, declarada bé cultural d’interès nacional, i pretén enfortir els espais naturals que fan d'Altafulla un poble on gaudir de la natura i la tranquil·litat.

La nova proposta d'estratègia turística, amb el leiv motiv "Altafulla, mar de cultures", fuig de l'antiga marca "Altafulla, deixa't embruixar"

La nova estratègia de turisme vol destacar els beneficis emocionals de l'experiència de visitar Altafulla amb sensacions com la relaxació, la desconnexió, la felicitat, la sorpresa, o el coneixement, i emfasitza la riquesa de l’activitat cultural i del paisatge natural que envolta la vila tarragonina.

El pla fixa un nou posicionament turístic amb una declaració clara d'enfortir Altafulla com a vila mediterrània amb encant de la Costa Daurada amb arrels culturals centenàries declarades Patrimoni de la humanitat per la UNESCO, que gaudeix d'un bon clima i d'una tranquil·litat que la converteixen en un lloc ideal per relaxar-se, descansar, trencar amb la rutina i inspirar-se.

Notícies relacionades