Dow completa la seva separació de DowDuPont

Dow s’especialitza en “ciencia dels materials”, un dels tres segments de negoci en els que es divideix la companyia resultant de la fusió entre Dow i DuPont de 2017

El 'site' de Dow a Tarragona es tansforma en un I - Value Park on hi conviuen tres empreses: Dow, DuPont i la coreana SK Globan Chemichals.
Redacció / Tarragona

La multinacional química Dow va completar ahir el seu procés de separació de DowDuPont, convertint-se en una empresa independent especialitzada en el segment denominat "ciència dels materials". Aquesta separació estava prevista com una segona fase de la fusió de Dow Chemichal amb DuPont, que es va fer efectiva l'1 de setembre de 2017.

En el moment de la fusió entre les dues multinacionals químiques ja es va anunciar que el 'gegant' resultant se separaria en tres empreses especialitzades en tres segments de negoci: agricultura, productes especialitzats i ciència dels materials. L'escissió que protagonitza ara Dow en aquest últim segment és la primera de les tres que es fa efectiva. Les altres dues -agroalimentari i productes especialitzats- es materialitzaran en els propers mesos.

Amb aquesta operació, Dow queda posicionat com a líder a escala global en tres importants mercats: embalatge, indústria i infraestructura i béns de consum. Des de la companyia asseguren que amb aquesta operació "Dow està ara encara millor preparada per impulsar el creixement dels seus beneficis i innovar per als seus clients, tot aprofitant tres components bàsics crítics -etilè, propilè i silicones- per impulsar un dels portafolis de productes químics més avançats del sector".

Impacte positiu al 'site' de Tarragona

La fusió de Dow amb DuPont ha suposat canvis al site de la companyia a Tarragona, el seu centre productiu més important del sud d'Europa. Amb la venda del negoci de Copolímers d'Etilè Àcid Acrílic (EAA) i Ionòmers, la planta de PRIMACOR va passar a formar part de l'empresa coreana SK Global Chemicals. Així mateix, amb la transferència del negoci de Dow Water & Process Solutions a DuPont, el Centre Global de Tecnologia de l'Aigua passa a pertànyer a DuPont. D'aquesta manera, el Polígon Sud del Complex Industrial de Dow Tarragona a La Canonja acull instal·lacions de dues noves empreses a més de Dow, convertint-se així en un Industrial Value Park (I-Value Park). El Polígon de Dow Nord, a La Pobla de Mafumet, segueix integrat pel Cracker i la planta d'Octà.

"Tarragona s'ha constituït com el centre estratègic clau per a tot el sud d'Europa, i té un major abast ara que el que havia tingut com a centre enfocat a la regió Ibèrica. Així, el Complex Industrial de Dow Tarragona passa a operar com un parc industrial d'empreses i com un Hub per al sud d'Europa, coordinant esforços, projectes i sinergies en països com Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia", afirma Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader. "Treballem de manera coordinada per continuar atraient inversions al nostre I-Value Park, considerant la seguretat com la màxima prioritat, i l'excel·lència operacional, el talent de la nostra plantilla, la innovació i la sostenibilitat com a pilars bàsics", afegeix. "De fet, enguany ampliarem el nostre Centre Global d'Excel·lència en Films amb els trasllats del centre d'adhesius acrílics de Dow, abans ubicat a Valbonne (França) i del centre de copolímers d'etilè que pertanyia a DuPont a Suïssa".

Notícies relacionades