Les Beques Consell Social URV i la Fundación Repsol celebren la seva tretzena edició amb l'objectiu de facilitar la incorporació d'alumnes a la universitat

Des de la seva posada en marxa, el programa ha atorgat beques per un valor de 975.000 euros

L’acte de lliurament de les Beques Consell Social URV / Fundación Repsol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Fundación Repsol i el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona han lliurat aquest divendres les beques convocades per les dues entitats a 19 joves estudiants per al curs 2018-2019.

El lliurament ha tingut lloc a l'auditori del Centre de Formació del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, i ha estat presidit per Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; María José Figueras, rectora de la URV;  Antonio Calçada, vicepresident de la Fundación Repsol; Joan Pedrerol, president del Consell Social de la URV i Josep Francesc Font, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

En el marc d'aquest acte, la rectora María José Figueras, Antonio Calçada, i Joan Pedrerol han intervingut en una taula rodona i han repassat la trajectòria de les beques, que posen en valor el compromís social de la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV. A més, Jorge Luengo, il·lusionista i mentalista, ha ofert la xerrada "Ilusión On".

S'ha presentat la iniciativa “Alumni Repsol Tarragona”, que té com a objectiu mantenir la relació entre el Complex Industrial i els becats

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha presentat la iniciativa “Alumni Repsol Tarragona”, que té com a objectiu mantenir en el temps la relació entre el Complex Industrial i els becats. Aquest projecte permetrà a l'empresa mantenir el contacte amb els joves titulats que en el seu moment van ser becats i oferir-los consell, informació i coneixement per part de reconeguts professionals responsables de diverses àrees de la companyia, per tal d'ajudar-los a donar respostes als reptes i situacions de la seva carrera professional.

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha clos l’acte.

Des de la seva posada en marxa, el programa ha atorgat beques per un valor de 975.000 euros

Aquest programa de beques té per objecte col·laborar amb la universitat per facilitar l'accés i la permanència en els estudis universitaris a aquells alumnes d'educació secundària que, tot i que tenen un bon expedient acadèmic i motivació per emprendre aquests estudis, es troben amb dificultats econòmiques, socials o personals.

Cada any s'adjudiquen cinc noves beques, dotades amb 5.000 € cadascuna, i es renova pel mateix import les existents, d'acord amb les bases de la convocatòria de les mateixes. El pressupost total d'aquesta edició ascendeix a 95.000 euros.

Aquest programa de beques suposa per a Fundación Repsol i el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili, una mostra més del seu compromís amb l'educació i amb el desenvolupament de la societat, en particular en els entorns en què la companyia i la universitat tenen presència.

Notícies relacionades