CaixaBank obre un pla d’ajudes amb una dotació inicial de 25 milions d’euros per als afectats en l’incendi de la Ribera d’Ebre, Segrià i les Garrigues

L’entitat ofereix una línia de finançament especial dirigida als agricultors i empreses del sector afectats per l’incendi

Una imatge de l'incendi de la Bovera. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

CaixaBank ha aprovat un pla d'ajudes, que inclou una línia de finançament especial amb una dotació inicial de 25 milions d'euros, per donar suport a tots els afectats per els danys ocasionats per l'incendi que afecta a les comarques de la Ribera d'Ebre, Segrià i les Garrigues, i fonamentalment als municipis de la Torre de l'Espanyol, Vinebre, La Palma d'Ebre, Flix, Bovera i Maials.

Aquesta línia de finançament en condicions preferents va destinada a pal·liar la situació dels agricultors que han patit danys a les seves collites, estris, maquinàries o vehicles.

Per una banda, els afectats podran accedir a préstecs personals i hipotecaris en condicions preferents i, per una altra, comptaran també amb la possibilitat de rebre bestretes dels pagaments de sinistres d'Agroseguro i dels ajuts de la PAC, així com de línies especifiques destinades a la reforestació.

El pla inclou bestretes del pagament de sinistres d'Agroseguro i dels ajuts de la PAC

Així mateix aquestes línies preferents disposaran de períodes de carència de fins a 4 anys en els casos que siguin necessari.

CaixaBank ha posat també a disposició dels seus clients que tenen contractada una assegurança un telèfon exclusiu per atendre els sinistres de la llar afectats per l'incendi. Els clients poden trucar des d'avui mateix al telèfon: 932 994 776, per tramitar els sinistres.

L’Obra Social donarà suport a la recuperació mediambiental de les zones afectades, amb coordinació amb les admistracions afectades

CaixaBank, a través de l'Obra Social, donarà també suport econòmic a la recuperació mediambiental de les zones afectades, amb coordinació amb els ajuntaments de la zona i les Diputacions de Tarragona i Lleida.

L'Obra Social "la Caixa" ha col·laborat en els darrers anys en la conservació i millora dels espais naturals de Lleida i Tarragona amb programes conjunts amb les seves Diputacions, com per exemple els treballs de neteja en la zona calcinada a la serra de Boix i serra de Cardo en el marc de l'incendi de Rasquera de fa uns anys.

Notícies relacionades