Impulsa el teu projecte d’innovació: convocatòries d’ajuts i serveis 2019

Data:

Hora:
9:30 hores

Lloc:
CTTi (Fundació URV de Tarragona Av. Països Catalans, 26, Tarragona)

En aquesta sessió es coneixeran les oportunitats de finançament d'ACCIÓ per participar en projectes d'R+D internacionals i incorporar talent especialitzat. També s'informarà sobre les ajudes d’ACCIÓ en la cerca de socis tecnològics internacionals.

El programa TECNIOspring Industry finança la incorporació de personal qualificat per desenvolupar projectes d'R+D d'àmbit local i internacional. Els ajuts (al 100%) tenen un valor d'entre 111.600 € i 164.000 €, i una durada de 2 anys. Els beneficiaris són empreses amb seu operativa a Catalunya i entitats TECNIO. Aquest programa s'emmarca dins del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, sota l'acord de subvenció Marie Sklodowska-Curie número 801342.

El programa Nuclis Internacionals promou projectes d'R+D conjunts entre una empresa catalana i una entitat d'algun dels països elegibles, finançant les despeses del soci català.

El programa ERA-net MANUNET III promou projectes d'R+D conjunts en l'àmbit de manufacturing entre una empresa catalana i entitats d'algun dels països que participin en la Call 2019 de Manunet, finançant les despeses del soci català.

Amb un pressupost global de 77.000 milions d'euros, el programa Horizon 2020 de la Comissió Europea destina bona part dels fons a oferir subvencions per projectes col·laboratius d'R+D en els que pots participar. A més, Horizon 2020 inclou l'SME Instrument, el programa específic de subvencions per a pimes amb alt potencial de creixement que volen desenvolupar projectes innovadors per portar nous productes o serveis als mercats internacionals.

Els serveis d'acompanyament d'innovació internacional s'ofereixen en col·laboració amb la xarxa exterior d'oficines d'ACCIÓ i la xarxa Enterprise Europe Network. Ajuda a les empreses i als centres tecnològics catalans a identificar quin és el mercat més adient per internacionalitzar la seva tecnologia, orientar-los en la seva implementació al mercat de destí i cercar proveïdors i socis tecnològics a través de missions de cooperació tecnològica i brokerage events en fires internacionals.

Un cop finalitzada la jornada, s'oferirà la possibilitat de mantenir reunions individualitzades amb tècnics d'ACCIÓ per comentar el vostre projecte i comprovar el seu encaix amb els programes i serveis presentats. Les empreses interessades a mantenir una reunió hauran d'enviar un e-mail a monica.boquera(ELIMINAR)@gencat.cat abans del 2 d'abril del 2019.

ACCIÓ organitza aquesta jornada en el marc d'activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Programa

  • 09.30 h. Benvinguda.
  • 09.35 h. Incorporació de talent: TECNIOspring Industry. Convocatòria juliol 2019.
  • 10.00 h. Projectes d'R+D cooperatius: Nuclis Internacionals. Convocatòria maig 2019.
  • 10.15 h. Programa ERA-net MANUNET III.
  • 10.30 h. Programa Horizon 2020.
  • 10.50 h. Servei d'acompanyament i cerca de socis tecnològics.
  • 11.15 h. Torn obert de paraules.
  • 11.45 h. Fi de la sessió.
  • 12.00 h. Reunions personalitzades.

Inscripcions aquí.