Dimarts emprenedor amb Josep Maria Gastó: "L'emprenedoria científica".

Data:

Hora:
9:30 hores

Lloc:
Fundació URV (Av. Països Catalans, 18. Campus Sescelades, Tarragona)

L'emprenedoria científica, a la Fundació URV.

L'emprenedoria científica representa un bon mecanisme de transferència tecnològica, especialment en aquells casos en els que la generació de coneixement científic d'interès industrial es combina amb l'existència de potencial emprenedor dins els propis centres i equips de recerca. El “Dimarts Emprenedor” d’URV Emprèn ens parlarà aquest dimarts 19 de desembre de l’emprenedoria científica, al Campus Sescelades a partir de les 9:30 hores.

Tot i compartir elements comuns amb altres tipus d'emprenedoria, l'emprenedoria científica presenta una sèrie de característiques pròpies particulars que cal tenir en compte a l'hora de plantejar i tirar endavant la creació d'una Empresa de Base Tecnològica. Presentar i analitzar aquestes singularitats així com conèixer de primera ma quines són les eines i els recursos que l'ecosistema emprenedor posa a disposició dels grups serà l'objectiu principal d'aquesta sessió.

Josep M. Gastó, doctor en enginyeria química per la URV i amb formació especialitzada en centres com ESADE i MIT, serà el protagonista del “Dimarts Emprenedor”. Co-fundador de l'spin off STAITEC, actualment és el responsable de CRISTECH, centre de transferència tecnològica vinculat al grup de recerca CRISES de la URV. El centre està especialitzat en Seguretat de la Informació i Privadesa de Dades (www.cristech.org). La seva trajectòria professional combina experiència en gestió d'equips i projectes en àmbit públic i privat (ex-director del CESDA i director de Innovació Befesa-ABENGOA).