Bon dia Tarragona: la Quarta revolució industrial

Data:

Hora:
8:45 hores

Lloc:
Cambra de Comerç de Tarragona (Av. Pau Casals, 17, Tarragona)

L'expert en el món digital, Josep Maria Ganyet. FOTO: CEDIDA.

Josep Maria Ganyet, director de la consultora de transformació digital Mortensen, membre de la Internet Society i professor de Comunicació Audiovisual, serà el protagonista del “Bon dia tarragona” que organitza la Cambra de Tarragona el 15 de febrer a les 8:45 hores. Ganyet és enginyer informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en imatge digital i intel·ligència artificial i treballa des dels 90 en el terreny de la interacció humana amb els ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia. Ha creat empreses en els àmbits del disseny, la comunicació, la música i l'arqueologia. Al 1998 va escriure el seu primer blog i en l'actualitat dirigeix la consultora de transformació digital Mortensen.cat, és professor de la Universitat Pompeu Fabra i a l'escola de disseny IDEP i col·labora habitualment a RAC1, BTV, TV3; escriu a La Vanguardia, Viaempresa i Cavall Fort en temes d'economia digital. És membre de la ISOC (Internet Society) i se'l pot seguir a les xarxes socials com a @ganyet.

Josep Maria Ganyet parlarà de "La 4a revolució industrial, una revolució responsiva i responsable" i explicarà que a la segona meitat del segle XVIII, amb la primera revolució industrial vam aconseguir mecanitzar el treball amb el vapor. Amb la segona, a finals del XIX, la divisió del treball i els mètodes de producció en massa gràcies a l'electricitat. L'electrònica i l'automatització de la producció van portar la tercera revolució industrial als anys 60 del segle passat.

Els "Bon dia Tarragona" són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol i CaixaBank i la col·laboració de Bic Graphic i Nespresso. La inscripció és gratuïta i s’ha de fer en aquest enllaç.