Les vendes de BASF a Espanya van caure un 3% el 2019

Van sumar 1.268 milions d'euros i l'empresa assegura que les previsions pel 2020 no es podran complir per culpa de la situació actual pel coronavirus

Una imatge del centre de producció de BASF a La Canonja. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

La caiguda en els ingressos de les vendes s'ha produït pel descens dels preus (-4%) i en les quantitats (-1%).

BASF va vendre un 3% menys l’any 2019 en relació al 2018. Així, la multinacional alemanya va facturar 1.268 milions d’euros a Espanya mentre que l’any anterior aquesta xifra va arribar als 1.307 milions. Segons la companyia, la caiguda en els ingressos de les vendes s’ha produït pel descens dels preus (-4%) i en les quantitats (-1%). També influeix la compra del negoci de llavors a Nunhems que, en certa manera es va compensar per la venda del negoci de productes químics i aigua a Solenis.

"L'exercici 2019 del Grup a Espanya ha suposat una lleu reducció de vendes en relació amb les de l'any anterior, que va ser un any rècord, tot i les condicions adverses que ha experimentat l'economia global. A l'impacte negatiu que van tenir les incerteses relacionades amb els conflictes comercials entre la Xina i els Estats Units i el Brexit, es va afegir l'alentiment de mercats clau i de el creixement de la producció industrial. També va disminuir de manera significativa la demanda en diversos mercats dels clients principals, sobretot en el sector automobilístic. En aquest context, considerem que els nostres esforços han servit per gestionar la complexa situació de l'exercici”, diu Carles Navarro, director general de BASF a Espanya.

D'altra banda, BASF va aconseguir un acord amb Lone Star per a la desinversió del negoci de productes químics per a la construcció per un import de 3.170 milions d'euros. S'espera que el procés finalitzi durant el tercer trimestre de 2020. Aquesta transacció afecta dos centres de producció a Espanya i un centenar de treballadors. Així mateix, el negoci global de pigments de BASF passarà a formar part de DIC, la companyia japonesa d'especialitats, per un preu de venda de 1.150 milions d'euros. S'espera que la transacció finalitzi durant el quart trimestre de 2020.

BASF preveu experimentar un impacte significatiu per les conseqüències econòmiques de la caiguda de la demanda i de la producció a nivell mundial, i molt especialment per les aturades actuals en la producció de el sector automobilístic. La pandèmia del coronavirus afectarà també a altres sectors dels seus clients. En paral·lel, s'ha produït en el primer trimestre del l'any a nivell global un increment significatiu dels guanys de la divisió de Nutrició i Salut, una divisió que abasteix sectors la demanda, en alguns casos, s'ha disparat durant la crisi. És el cas de la divisió de Químics per a la Cura Personal i de la Llar, que va augmentar lleugerament les seves vendes. Com a resultat de tot això, la companyia vaticina un descens considerable dels volums de vendes per al segon trimestre de 2020.

Hidrogels a Tarragona

L’empresa assegura que ha fet front al coronavirus adaptant la producció als seus centres de Tarragona i Castellbisbal amb la fabricació d’hidrogels, que han estat donats a hospitals de tot l’estat.

Notícies relacionades