El 72% de les empreses del transport han hagut de fer acomiadaments

Així ho mostra una enquesta feta per la Federació d'Autotransport de Tarragona (FEAT) que assegura que els ERTO no ho han pogut evitar

Un moment de la presentació de l'enquesta. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Des de FEAT s'aposta per baixar impostos del gasoil, els peatges i les cotitzacions de la Seguretat Social per evitar la fallida de moltes empreses del sector.

Gairebé tres de quatre empreses de transport de la demarcació de Tarragona han hagut d’acomiadar treballadors malgrat l’existència dels ERTO. Així ho assegura una enquesta feta per la Federació d'Autotransport de Tarragona (FEAT), que també indica que les pèrdues per la Covid-19, se situen, segons els casos, entre el 29% i el 90%. "Utilitzar ERTO's ha estat bàsic per evitar acomiadaments massius, i tot i així en el sector de viatgers el 72% de les empreses ha hagut d'acomiadar personal, la qual cosa dona una idea de com està patint aquest sector", diu Francesc Domènech, president de FEAT.

Des de FEAT s’aposta per baixar impostos del gasoil, els peatges i les cotitzacions de la Seguretat Social per evitar la fallida de moltes empreses del sector. “Sense el transport no pot haver-hi una societat moderna, i precisament el nostre paper consisteix a assegurar la mobilitat de les persones i la integritat de les cadenes logístiques que han de subministrar tot allò que és precís per viure en comú. Això ens obliga a reivindicar el transport com a digne de consideració", assegura Domènech.


 

Notícies relacionades