CaixaBank guanya un 67% menys que el primer semestre del 2019

L'entitat registra un benefici net de 205 milions d'euros amb el llast de les provisions de fons per la Covid-19

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'entitat va fer una provisió de 755 MEUR durant el segon trimestre, una xifra que se suma als 400 MEUR dotats durant els tres primers mesos de l'any.

CaixaBank va veure retallats dràsticament els seus beneficis en el primer semestre del 2020 per culpa de la crisi de la Covid-19. L’entitat financera va registrar uns guanys de 205 milions d’euros durant els sis primers mesos de l’any, un 67% menys que el 2019. L'entitat va fer una provisió de 755 MEUR durant el segon trimestre, una xifra que se suma als 400 MEUR dotats durant els tres primers mesos de l'any. Pel banc, es tracta d'un exercici de "fortalesa financera" per "donar suport a les necessitats de finançament" d'empreses i famílies. En aquest sentit, CaixaBank subratlla que, entre gener i juny, s'han aprovat sol·licituds de moratòria per 9.848 MEUR i s'han concedit préstecs per un import total de 46.226 MEUR.

Malgrat la caiguda del benefici net, CaixaBank va assolir una xifra rècord de volum de negoci al tancament del primer semestre. En concret, els recursos de clients van superar els 400.000 MEUR (+4,3% interanual), impulsats pel fort creixement dels dipòsits a vista. Per altra banda, el crèdit a la clientela brut va incrementar-se un 6,8%, fins als 242.956 MEUR, principalment per l'augment de crèdit a les empreses (15,9%).

CaixaBank assenyala que, durant els mesos de juny i juliol, "s'han recuperat gradualment els nivells d'activitat", amb un 99% de la seva xarxa operativa. En aquest sentit, posa de manifest la "consolidació i millora de les quotes de mercat" en els principals productes i serveis. En el cas de la gestió de nòmines, la seva quota a l'Estat és del 27,5%, mentre que en la concessió de crèdit i en la gestió de dipòsits se situa en el 16,2% i el 15,4%, respectivament. En l'estalvi a llarg termini, la quota de CaixaBank és del 23,1%; en les assegurances de vida, del 28,4%; en els plans de pensions, del 26%, i en els fons d'inversió, del 17,5%.

Malgrat la incertesa generada per la crisi del coronavirus, CaixaBank ha aconseguit mantenir la ràtio de morositat estable. Al tancament del primer semestre, la ràtio es va situar en el 3,5%, una dècima menys respecte a finals de març i sis dècimes menys en comparació amb el mateix període de l'any passat. La reducció d'aquesta taxa s'ha aconseguit en un context on, segons la mateixa entitat, s'ha condonat el lloguer d'habitatge a un total de 4.600 famílies.

Notícies relacionades