L'Ajuntament de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant vol que els empresaris impulsin l'economia circular

Ha endegat una campanya amb el lema "Fes-la rodar" que, preveu, provocarà l'augment del consum en els negocis locals

Una imatge de l'edifici de l'Ajuntament. FOTO: CEDIDA.
Redacció / L'Hospitalet de l'Infant

El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi i que la ciutadania podrà començar a demanar els ajuts el mes de setembre.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol impulsar el consum en els negocis locals amb una campanya anomenada “Fes-la rodar”, on pretèn que els empresaris dels municipis s’hi adhereixen per formar part de l’economia circular.

L'Ajuntament té previst lliurar unes targetes moneder a totes les famílies del municipi perquè se les puguin gastar només en aquests negocis locals. El consistori donarà dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya): la Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d'un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros, i la Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 50 i els 160 euros. Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d'aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l'import dels productes o serveis que comprin. De l'altre 50% se'n farà càrrec l'Ajuntament. Si l'import dels articles adquirits supera el saldo màxim de la targeta, en lloc del 50%, hauran d'abonar la quantitat que falti per sufragar el cost total.

A aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial, l'Ajuntament té previst destinar-hi 350.000 euros. El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi i que la ciutadania podrà començar a demanar els ajuts el mes de setembre.

Notícies relacionades