La producció petroquímica a Tarragona va augmentar un 1,06% el 2019

Va arribar als 19,5 milions de tones i el sector va ser el responsable de la meitat de les exportacions de la demarcació

L'informe de l'AEQT demostra la solidesa de la indústria petroquímica a la demarcació. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El 65,7% de tots el moviments del Port de Tarragona l’any 2019 van ser de productes petroquímics.

La indústria petroquímica va acabar l’any 2019 amb un increment de la producció en relació amb l’any anterior. Així, el sector petroquímic de la demarcació va arribar als 19,5 milions de tones, un 1,06% més que el 2018. Així ho demostra l’Informe Públic 2019 de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

L’informe també destaca que la indústria petroquímica va generar durant el 2019 més de la meitat de les exportacions de la demarcació de Tarragona (51,7%) i gairebé dos terços (65,7%) dels moviments del Port de Tarragona. Quant a l'ocupació, els llocs de treball generats es mantenen per damunt dels 10.500 entre directes i indirectes, i els induïts superen els 31.000.

Pel que fa a la sostenibilitat, el document mostra que les indústries del sector van reaprofitar el 15% de tot l’aigua que van consumir durant aquell any.

“El sector ha demostrat que és expert en adaptar-se i ser resilient en l'adversitat. Amb l'ajuda de totes les empreses i de la societat, ho tornarà a ser i acabarem tenint com a resultat una indústria química i un Camp de Tarragona encara més forts", ha dit Rubén Folgado, president de l’AEQT.

Notícies relacionades