Covestro redueix les emissions de CO2 un 21%

El centre de producció de Tarragona també estalvia un 21% més d'aigua i un 6% d'energia el 2019

Una imatge de la planta de Covestro a Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Covestro afirma que reutilitza l'aigua de pluja (50.000 metres cúbics per any d'estalvi) i el reaprofitament d'aigua residual dels municipis de la vora.

La planta de Covestro a Tarragona va registrar unes emissions de CO2 un 21% inferiors el 2019 en relació amb l’any anterior. A més, el centre de producció tarragoní va estalviar durant l’any passat un 21% d’aigua i un 6% en el consum d’energia.

Segons la companyia, la reducció de CO2 es va produir per la utilització de tecnologia avançada durant la producció. Sobre l’aigua, Covestro afirma que reutilitza l’aigua de pluja (50.000 metres cúbics per any d’estalvi) i el reaprofitament d’aigua residual dels municipis de la vora.

L’empresa, amb una facturació global de 12.400 milions d’euros el 2019,  també provoca menys contaminació a Tarragona per trànsit rodat perquè disposa d’una tuberia que connecta directament amb el Port de Tarragona per al moviment de matèries primeres i producte final.

Cal destacar que Covestro compta amb una planta de cogeneració energètica des de 1987, sent la primera empresa a implantar aquesta tecnologia en el polígon químic. D'aquesta manera, obté simultàniament energia elèctrica i tèrmica (vapor), fet que suposa una major eficiència en comparació amb el sistema convencional basat en rebre electricitat per xarxa i generar vapor a través d'una caldera.

Notícies relacionades