La Generalitat no pot determinar les causes de l'explosió d'Iqoxe

L'informe de la consultora contractada pel govern català apunta a una cadena de succesos

Iqoxe després de l'accident. FOTO: ACN.
Redacció / La Canonja

La consultora assenyala en el document que la seva tasca s'ha vist condicionada per la investigació judicial, en la qual la Generalitat no s'ha personat.

A l’espera del que pugui extreure la investigació judicial, la causa exacta de l’explosió d’Iqoxe encara es desconeix. Així ho afirma l’informe de la consultora DNV GL contractada per la Generalitat de Catalunya. Segons aquesta empresa, la causa més probable de l’accident va ser un augment de pressió al dipòsit provocat per la descomposició tèrmica. L'informe conclou que l'alta taxa d'augment de pressió quadra amb la fractura del cos del reactor i els danys observats als cargols de les vàlvules i brides del procés.

La consultora assenyala en el document que la seva tasca s’ha vist condicionada per la investigació judicial, en la qual la Generalitat no s’ha personat. DNV GL també destaca que no hi ha dades de registre del procés de producció.

Pels autors de l’informe, l’accident va ser produït per una cadena de successos. Així, la consultora assenyala una fallada en el control de pressió de nitrogen o per una fuita externa que deixaria anar una mescla de nitrogen i d'òxid d'etilè, però que seria substituïda per òxid d'etilè en la fase d'addició d'aquest producte.

Notícies relacionades