Detenen el president de l'AEQT i cinc directius més de Messer Ibérica i Carburos Metálicos

Se'ls imputen pràctiques empresarials fraudulentes, defraudatòries i corrupció en negocis

Una imatge de la planta de Messer Ibérica. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Les detencions són la conseqüència d’una peça separada que deriva d'una peça principal que es troba oberta per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d'altres i on hi ha gairebé una vintena d'investigats.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al matí el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, i cinc directius de les empreses químiques Messer i Carburos Metálicos per pràctiques empresarials fraudulentes, defraudatòries i corrupció en negocis que haurien comès els responsables d'aquestes dues companyies tarragonines ubicades al polígon petroquímic nord. Folgado és, a més, director tècnic de Messer.

Segons informen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció 2 de Tarragona té oberta una peça separada, que en aquests moments encara es troba declarada secreta, en el marc de la qual aquest dijous s'han produït les detencions policials. Aquesta peça separada deriva d'una peça principal que es troba oberta per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d'altres i on hi ha gairebé una vintena d'investigats. En la peça principal s'investigarien irregularitats en la concessió de llicències d'obres d'una planta de Messer al Morell -l'any 2009 i una posterior ampliació el 2012.

L’AEQT ha fet un comunicat on informava que el comitè executiu d’aquesta associació assumia provisionalment les funcions de presidència de l’organització davant la detenció del seu president. "Pel que fa al detall dels fets que s'investiguen referents a diferents empreses, l'AEQT no en té cap coneixement ni informació i confia que s'esclareixin al més aviat possible", diu el text.

Per la seva banda, l’empresa Messer Ibérica també ha fet un comunicat on assegura que es posa al servei de les autoritats judicials per tal d’aclarir els fets i remarca que, com la investigació es troba sota secret de sumari, no pot aportar públicament cap més informació.

Notícies relacionades