La Incubadora TIC Sensor selecciona 15 projectes per assessorar-los empresarialment

Es van presentar un total de 33 i les sessions "d'acompanyament" s'iniciaran la setmana vinent

Els projectes seleccionats disposaran d'espais a REDESSA. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Els projectes estan liderats per joves: un 75% son d'emprenedors d'entre 18 i 35 anys. Un 80% dels seleccionats tenen estudis universitaris i superiors i un 70% estan integrats per un únic professional i la resta tenen entre dues i cinc persones.

Una total de 15 projectes han accedit al programa d'acompanyament de la Incubadora TIC Sensor, del total de 33 presentats durant el procés de captació. La Incubadora oferirà acompanyament a través de consultors experts en el creixement d'empreses TIC, que ajudaran a validar el projecte i fer-lo créixer de forma escalable, facilitant l'accés a fonts de finançament i a potencials clients i oferint alhora un espai de coworking. Les sessions començaran la setmana vinent.

Aproximadament el 70% dels projectes que han accedit a la incubadora estan en fase inicial mentre que el 30% restant estan ja en fase de creixement o de consolidació, és a dir, ja estan treballant en el projecte i ja tenen clients. Entre els projectes triats destaquen els relacionats amb l'alimentació i la nutrició, la sostenibilitat i l'economia col·laborativa i també els relacionats amb la biomedicina. En aquest sentit, entre els projectes seleccionats hi ha tres spin offs de la URV. Els projectes seleccionats són: Mammalab, XYZ, Dispositiu AEEG, Virtual menú, Golby, Our Home, Caigo, El proyecto, PUNT, Need Car Help, Alquimia Tech, Eixam, Eranimal, Toopclick, UP2Smart.

Pel que fa als perfils, estan majoritàriament liderats per joves: un 75% son d'emprenedors d'entre 18 i 35 anys. Un 80% dels seleccionats tenen estudis universitaris i superiors i un 70% estan integrats per un únic professional i la resta tenen entre dues i cinc persones.

La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que "els projectes seleccionats han demostrat tenir potencial de creixement i per tant, de generació d'activitat econòmica i de creació de llocs de treball qualificats a la ciutat, que és l'objectiu final de la incubadora tecnològica".

Notícies relacionades