Un hub químic al voltant de l'hidrogen

Aquesta és la voluntat de l'AEQT, que vol convertir el Camp de Tarragona en el pol industrial més important del sud d'Europa d'aquest element químic

Una imatge del webinar on va participar Alabau. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Es tracta d'una iniciativa que comparteix tot el territori, plasmada en la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, i que compta amb agents tan potents com la Universitat Rovira i Virgili, el Port de Tarragona, o centres de recerca com l'IREC, ICIQ o Eurecat, i el suport de les administracions públiques

L’hidrogen com a vector de transformació de la indústria química de Tarragona. Aquesta és l’aposta de Carles Alabau, coordinador del grup de treball H2 Tarragona de l'AEQT, tal com va demostrar en en webinar "El sector químico, clave para impulsar la transición energética y frenar el cambio climático" que s’ha fet avui.

Alabau ha desgranat el potencial que té l'hidrogen a futur com a vector energètic cridat a transformar per complet la indústria química de Tarragona, les raons per les quals és així i els principals obstacles o condicionants que s'albiren.

Així mateix, el coordinador del grup de treball de l'AEQT ha remarcat que es tracta d'un projecte que va més enllà i no es limita només a la indústria: segons Alabau, Tarragona té el potencial de consum d'hidrogen més important de tota Espanya. Per això, es tracta d'una iniciativa que comparteix tot el territori, plasmada en la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, i que compta amb agents tan potents com la Universitat Rovira i Virgili, el Port de Tarragona, o centres de recerca com l'IREC, ICIQ o Eurecat, i el suport de les administracions públiques.

"Tarragona té potencial per convertir-se en el hub d'hidrogen més important de al sud d'Europa, ha dit.

Notícies relacionades