Digitalització Km 0

TICSud posa en valor el seu rol com a impulsor de la transformació digital dels sectors econòmics del territori i demana més suport a les administracions

L’Escola TIC, una de les accions del clúster que cada edició agafa més envergadura, permet formar joves en les competències que necessita el sector provocant una elevada inserció laboral. nserció laboral. FOTO: CEDIDA.
Dani Revenga / Reus

L'ecosistema tecnològic de la demarcació segueix guanyant múscul. Amb una cinquantena d'empreses i més de mil treballadors, el clúster TICSud ha reforçat el seu rol d'agent de digitalització amb la pandèmia. El sector demana més suport a les administracions del territori per seguir consolidant-se i impulsant la modernització del teixit empresarial.

"Els sectors econòmics del territori seran digitals o no seran, i nosaltres som, per competències i proximitat, el partner adequat per fomentar la transformació que necessiten". Així resumeix Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud la visió que tenen des d'aquesta associació empresarial. "Estem al servei del territori i dels seus sectors econòmics, però necessitem més suport de les administracions per seguir creixent", diu Mazón, que argumenta que "té més sentit apostar per nosaltres que en multinacionals que ara hi són i demà no hi són, estem arrelats al territori i si ens deixen seguirem creixent com a hub tecnològic".

El president del clúster agraeix el suport de l'Ajuntament de Reus, però creu que "encara ens poden ajudar més, i no només l'Ajuntament, altres administracions també haurien de veure l'impacte que estem tenint i el que podem tenir en generació de riquesa i llocs de treball, però també per ajudar a tot el teixit empresarial a adaptar-se al món digital". Gabriel Doménech, Clúster Manager, constata una evolució en positiu: "Som més visibles, hem passat de ser els grans desconeguts a estar presents a qualsevol taula amb institucions". Doménech confia que "el 2021 puguem convertir en projectes concrets bona part dels contactes que estem tenint amb els sectors econòmics del territori".

Notícies relacionades