Repsol va perdre 3.289 milions el 2020

La Covid-19 i el descens de la cotització de les matèries primes de referència internacional, principals causes del resultat econòmic negatiu

Una imatge del centre de producció de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La cotització del barril Brent va retrocedir un 35% i va arribar a assolir mínims de 15 euros per unitat a l'abril, per exemple.

L’empresa petroliera Repsol, amb un gran centre de producció a Tarragona, va registrar unes pèrdues de 3.289 milions d’euros l’any 2020. La companyia apunta a la situació mundial per la Covid-19 i al descens de la cotització de les matèries primes de referència internacional com les dues principals causes dels resultats negatius. Així, la cotització del barril Brent va retrocedir un 35% i va arribar a assolir mínims de 15 euros per unitat a l'abril, per exemple.

La companyia destaca que en aquest context va registrar una generació de caixa lliure de 1.979 milions d'euros i va reduir el seu deute en 1.178 milions d'euros, fins a situar-se en 3.042 milions d'euros. La liquiditat era de 9,159 milions d'euros, és a dir, 3,23 vegades els venciments a curt termini.

Notícies relacionades