El tot és més que la suma de les parts

Winbia accelera el seu creixement a cavall del boom del màrqueting digital

Dani Revenga / Reus

Winbia és el projecte d'Alba Blanco i Bistra Ivanova, dos free lance de perfils complementaris que fa dos anys van iniciar la seva col·laboració sota aquesta marca dins del sector del màrqueting digital. Des de llavors, la suma dels seus talents i competències ha multiplicat els resultats demostrant, un cop més, la validesa de la màxima de l'escola gestalt a nivell empresarial: el tot és més que la suma de les parts. Especialment quan les parts encaixen.

Després de dos anys de trajectòria, Winbia s'ha constituït oficialment com a empresa. Un pas més dins d'una evolució marcada pel creixement. La demanda de serveis de màrqueting digital és el vent de cua que impulsa la consolidació de l'aposta de l'Alba Blanco i la Bistra Ivanova. El seu creixement sostingut de facturació -han triplicat el que facturaven per separat- els porta, ara, a ampliar el seu equip, que entre professionals en plantilla i col·laboradors free lance pot arribar a pics de més de 10. "Apostem per un model que combini treballadors en nòmina amb externs, per variabilitzar costos i perquè cada projecte és diferent i requereix combinacions de capacitats diferents", explica Bistra Ivanova.

La transformació digital, accelerada per la pandèmia, empeny fort amb una demanda de serveis molt generalitzada que arriba des de tots els sectors. Winbia potencia tant l'e-commerce directe com la generació de leads, oportunitats de venda i promoció per internet. La diversificació és el punt d'equilibri que Winbia vol mantenir en aquest procés de creixement: "Hem de repartir els ous entre diverses paneres, vam apostar molt fort pel sector turístic i hi seguim treballant, però amb la pandèmia van caure alguns clients, ara ja tenim el risc més diversificat". Una diversificació de sectors que també la practiquen a nivell geogràfic, amb diversos clients a nivell internacional.

PERFIL PROPI

Com a empresa femenina en el sector tecnològic (rara avis, malauradament), Winbia fa bandera de la conciliació entre la vida professional i la personal com un dels seus valors. L'Alba acaba de ser mare i té clar que "tothom que treballa amb nosaltres té clar que treballem d'una manera flexible posant el focus en els resultats i no en la presencialitat i els horaris rígids". Bistra subratlla que "la productivitat i el talent són més importants, i no només per conciliar la maternitat, també per a qualsevol estil de vida".

Notícies relacionades