BASF i l'ICIQ premiaran els millors projectes en emprenedoria i innovació sostenible

El conveni s’estén fins 2023 i a banda dels Premis BASF-ICIQ contempla el patrocini del programa de seminaris del centre investigador

Redacció / Tarragona

Tarragona ha estat avui l'escenari de la renovació del conveni de col·laboració entre BASF i l'ICIQ (Institut Català d'Investigació Química), que estendrà la relació entre aquestes dues institucions fins a 2023. El director general de BASF Espanya, Carles Navarro; i el director de l'ICIQ, Emilio Palomares, han estat els encarregats de rubricar aquest nou període de col·laboració.

La principal novetat del conveni és la creació dels Premis BASF-ICIQ a l'emprenedoria i la innovació. Les dues organitzacions pretenen premiar així les millors investigacions en matèria d'innovació i desenvolupament sostenible. Per a aquests guardons es dedicaran 9.000 € en premis, que es repartiran en tres categories: millor tesi doctoral en qualsevol ciència aplicada que hagi exercit una labor crucial a l'hora de resoldre un repte de la indústria i/o desenvolupat una innovació radical; millor patent que demostri la iniciativa dels inventors per protegir la propietat intel·lectual i establir les bases d'una innovació tecnològica que promogui el desenvolupament d'un futur sostenible; i millor emprenedor/a, reconeixement principalment enfocat a persones i start-ups que han apostat per la comercialització de les seves innovacions en el camp de les ciències aplicades.

La primera edició d'aquest certamen obrirà el seu període de presentació de candidatures aquest mes de novembre i es podran presentar els projectes fins a gener del 2022. El lliurament dels I Premis BASF-ICIQ en Emprenedoria i Innovació tindrà lloc el dia 21 d'abril de 2022 a les instal·lacions de l'ICIQ, coincidint amb el dia mundial de la Creativitat i la Innovació, el principal objectiu és posar de manifest tot el potencial creatiu humà.

Programa de seminaris

A més de la creació d'aquests nous premis, BASF continuarà sent el patrocinador principal del programa de seminaris de l'ICIQ, que cada curs reuneix una vintena d'investigadors nacionals i internacionals de prestigi que treballen en diferents àrees de la química. El Programa de Seminaris està obert a tots els investigadors de l'ICIQ i la comunitat científica en general. BASF és el patrocinador principal d'aquest programa des de l'any 2012 i, durant aquest temps, l'ICIQ ha rebut visites il·lustres com les dels guardonats amb el Premi Nobel B. Feringa, K.B Sharpless, R.R. Schrock, R. Grubbs i A. Suzuki.

Notícies relacionades