Oxaquim rep el premi a la Pyme de l’Any Teruel 2021

És el principal productor d’àcid oxàlic i oxolats de potassi d’Europa

Marc Miquel i Daniel Miquel, CEOs d'Oxaquim, després de rebre el Premi Pime de l'Any Terol 2021 de mans d'Óscar Espadas.
Redacció / Tarragona

Oxaquim, el principal productor d'àcid oxàlic d'Europa i el segon del món, a més del primer fabricant d'oxalats de potassi, ha obtingut el Premio Pyme del Año Teruel 2021 que atorguen el Banco de Santander, Cámara de Comercio de Teruel, Cámara de España i Diario de Teruel, en reconeixement a la seva presència en els mercats internacionals, aposta en R+D+I, creació d'ocupació, compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient i suport a la comunitat a través d'aportacions a ONGs. 

Marc Miquel, CEO d'Oxaquim, ha estat l'encarregat de recollir aquest guardó i en la seva intervenció ha destacat que "Oxaquim és un actor vital en la necessària transició cap a un món i una economia més neta i verda. La nostra producció es destina a usos molt diversos. Si bé l'àcid oxàlic és a dia d'avui un component estratègic per sectors emergents. S'utilitza per purificar les terres rares, vitals per a la fabricació de bateries per a cotxes elèctrics, microprocessadors, molins eòlics..." 

"A Oxaquim fabriquem sota uns exigents estàndards de qualitat que ens diferencien, clarament, de la competència. I ens situen en l'elit mundial, gràcies a un esforç per la millora continuada, i unes inversions en R+D+I i en tecnologia, que superen els 75 milions d'euros. El nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient ens converteix en el fabricant d'àcid oxàlic més net i eficient del món." 

Oxaquim, amb planta de producció a Alcañiz, Teruel, i seu administrativa al Catllar, Tarragona, dóna feina a prop de mig centenar de persones, compta amb clients repartits per més de 80 països. I té en cartera importants plans d'expansió internacional per augmentar la producció. 

L'acte ha comptat amb la presència d'Antonio Santa Isabel, president de la Cámara de Comercio de Teruel; María Ariño, diputada provincial de l'Àrea de Desenvolupament Local; Ramón Fuertes, regidor d'Empreses, Autònoms, Comerç i Ocupació de l'Ajuntament de Teruel; Óscar Espadas, director de la zona Teruel de Banco Santander i Chema López, director del Diario de Teruel. 

El jurat ha distingit també a Viarcín Platea amb la Menció Especial Reinvenció Covid; Turomas, accèssit en Innovació i Digitalització; Viarcín Platea en Formació i Ocupació i Azafrán la Carrasca, com Empresa Responsable. 

Notícies relacionades