TEPSA rep l’autorització per la importació de subproductes d'origen animal per fer biocombustibles

El Port de Tarragona serà el segon port de l’Estat i el primer de la costa Mediterrània en obtenir el permís del Ministeri

Redacció / Tarragona

TEPSA Tarragona, empresa que opera en els moll del Port Tarragona, ha rebut l'autorització per part de Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per a la importació de subproductes d'origen animal per a la producció de biocombustibles.

L'empresa instal·lada al Port de Tarragona podrà rebre importacions d'aquest tipus mitjançant el Centre d'Inspecció Dependent annex al Punt de Control Fronterer de Tarragona gràcies a aquesta autorització. Aquesta mercaderia arribava anteriorment a Tarragona per una sèrie de tràmits burocràtics que ara es podran resoldre en el propi Port.

Els procés per aconseguir els permisos han estat complexos ja que l'empresa ha de disposar de les infraestructures adequades per poder emmagatzemar, inspeccionar i assegurar la traçabilitat de la mercaderia. Alhora el Ministeri d'Agricultura i Pesca té l'obligació de realitzar procediments específics per garantir la integritat de la mercaderia, sense alterar les seves propietats i per superar aquests processos necessita que les instal·lacions siguin les apropiades.

Una mercaderia alineada amb la sostenibilitat

El tràfic de biocombustibles al Port de Tarragona ha viscut una creixent demanda en els últims temps. Durant els primers vuit mesos de 2021 s'ha mogut un 9,8% més de biocombustible respecte el mateix període de 2020, vivint un creixement constant des d'inicis d'any.

L'any 2020, un període marcat per la baixada de la demanada en combustibles a nivell mundial per la situació sanitària, es van moure al Port 145.839 tones de biocombustibles. Va ser al 2018 quan es va marcar la xifra rècord amb 187.630 tones.

La de Tarragona és la primera terminal de la costa Mediterrània a obtenir aquesta autorització i la segona a nivell estatal. D'aquesta manera, el Port de Tarragona queda habilitat per poder rebre aquestes mercaderies líquides a granel amb origen no comunitari; a través de les instal·lacions de TEPSA i la inspecció corresponent de les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades