L’estudiant Eduard Estopañán guanya el Premi Work Experience Messer – ETSEQ 2022

Messer finança la matrícula del Màster d'Enginyeria Química al premiat, que farà les pràctiques a l'empresa

Redacció / Tarragona

Messer Ibèrica va lliurar el Premi Work Experience Messer - ETSEQ a Eduard Estopañán, estudiant del Màster d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili el divendres 1 d'abril en un acte al rectorat. L'empresa finança amb aquest premi la matrícula del màster de l'estudiant premiat, així com també supervisarà el seu Treball de Fi de Màster i l'acollirà en pràctiques.

El premi forma part del conveni signat entre Messer Ibèrica i la URV l'any 2013 i té com a objectiu reconèixer i fomentar el talent en el camp de l'enginyeria química. En l'acte de lliurament de la sisena edició del premi, Eduard Estopañán va agrair a Messer "l'aposta pel jovent" i va destacar els programes de l'ETSEQ que permeten fer el pas de la formació al món professional com "un dels punts pels quals els estudiants fem el màster a l'ETSEQ".

Eduard Estopañán s'encarregarà de fer una anàlisi tècnica i econòmica de l'aplicació de l'hidrogen verd en una caldera tèrmica, tant per a usos industrials com per als habitatges, com una alternativa al gas natural. En aquest sentit, el director general de Messer Ibèrica, Rubén Folgado, va explicar: "Treballem en el desenvolupament de tecnologies sostenibles i innovadores i, en el marc de la transició energètica, apostem clarament per l'hidrogen renovable a la indústria i a la mobilitat". Per això el projecte que desenvoluparà l'estudiant premiat "està enfocat en aquest vector energètic del futur, que contribuirà a aconseguir la neutralitat climàtica de la nostra societat", va afegir.

De fet, bona part dels treballs dels estudiants que han fet el treball de fi de màster i les pràctiques a Messer Ibèrica són una realitat, com ara el control del pH en el circuit de l'aigua de refrigeració amb CO2 o el manual per al disseny d'evaporadors ambientals. Per a Montse Ferrando, directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la URV, "desenvolupar un projecte real és un

exercici important per fer la transició del món acadèmic al món professional", una filosofia que impregna el model educatiu del centre, en què "l'estudiant és el centre de l'aprenentatge" i s'acaba convertint en un "professional capaç de resoldre els reptes a partir de les competències adquirides per concebre, dissenyar i implementar solucions tecnològiques que ens adrecin a un desenvolupament sostenible".

La rectora de la URV, María José Figueras, va afirmar que la relació entre l'empresa i la Universitat "és una aliança productiva per a tots" i va ressaltar la importància de projectes com el que durà a terme l'estudiant premiat per "fer el canvi cap a fonts renovables com l'hidrogen. És vital per a la supervivència de les futures generacions".

Notícies relacionades